Mirjam Westen geeft een lezing bij Framer Framed

Mirjam Westen (conservator hedendaagse kunst) spreekt over verschuivingen in macht en politiek en de toenemende wereldwijde interesse voor hedendaagse kunst. Welke rollen nemen musea en kunstinstellingen tegenwoordig in?

Het onderscheid tussen westerse en niet-westerse kunst is steeds meer achterhaald. Ook al voeren westerse artistieke criteria nog steeds de boventoon, worden ze tegelijkertijd steeds vaker in twijfel getrokken. Musea erkennen meer dan ooit dat hun vroegere eurocentrisme zichzelf heeft overleefd. Het is niet langer genoeg om als museum cultureel erfgoed te verzamelen en behouden of om enkel te dienen als platform voor aanstormend talent.

De volgende kunstenaars schuiven aan: Esiri Erheriene-Essi en Atousa Bandeh Ghiasabadi. Zij presenteren hun visie op de tentoonstelling en vertellen meer over hun eigen werk.

Dinsdag 12 juli - 20:00-21:30 uur - Locatie: Framer Framed, IJpromenade 2, Amsterdam