De Makers van Arnhem te zien op het Audrey Hepburnplein

Wegens succes verlengd tot 26 juni!

Museum Arnhem presenteert van 8 mei tot en met 26 juni de tentoonstelling Makers van Arnhem van fotograaf Negin Zendegani. Zij deed onderzoek naar de verscheidenheid aan Arnhemse makers en bracht er 21 in beeld. De portretten van kunstenaars, ontwerpers, ondernemers en sporters zijn een maand lang te bewonderen op het Audrey Hepburnplein in Arnhem.

Het idee achter de fotografieopdracht is dat op artistieke wijze ontwikkelingen en urgenties in beeld worden gebracht. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Arnhem barst van het talent. Van kunst tot technologie, van ambacht tot innovatie, van solistisch tot co-creatie. Al deze makers zijn van groot belang voor een vitale stad. Zij brengen bijzondere dingen tot stand en sommigen zijn zeer succesvol in binnen- en buitenland.”

Negin Zendegani
Negin Zendegani studeerde (Iran, 1967) vrije kunst aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Ze werkt als portret- en documentairefotograaf. Voor dit project heeft Negin de Makers van Arnhem om een object of attribuut gevraagd waarmee ze zich verbonden voelen.

De makers
In beeld gebracht zijn: Richard Kofi, Katja Gruijters, Nazmiye Oral, Klaas Kuiken, Steven Visser & Vera Meijwaard, Tayna da Silva, Peter Groot, Erik Roelevink & Bram Peters, Kevin van Braak, Mascha Halberstad, Roos Meerman & Tom Kortbeek, Klaas Arie Westland, LAVALU, Wim van der Aar, Arnhemse Meisjes, Mars Holwerda, David Paulus, Veronique Efomi, Susanne Khalil Yusef, Jesse Laport & Tim Lenders en Bertan Aslan. Met behulp van de app AR+T (Augmented Reality Tour) stellen de makers zich voor.

Museum Arnhem op locatie
Tijdens de tijdelijk sluiting organiseert het museum exposities en activiteiten in de stad. Ook sluit het museum aan bij festivals zoals Ruimtekoers en Hoogte80. In De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem, is actuele kunst en ontwerp te zien. Belangrijke kunstwerken, die zelden worden uitgeleend, zijn nu te zien in andere musea waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.