Janssendag in Museum Arnhem

Museum Arnhem organiseert de ‘Janssendag’ als uitsmijter van de tentoonstelling Pierre Janssen | In de greep van de kunst.

Gratis toegang
De 'Janssendag' is een samenwerking met de woningbouwverenigingen Volkshuisvesting en Portaal. Huurders met de naam Jans(s)en zijn uitgenodigd om op zondag 15 oktober van 11:00 tot 17:00 uur gratis een bezoek te brengen aan Museum Arnhem.

Pierre Janssen
Oud-directeur (1969-1982) en Arnhemmer Pierre Janssen wist als geen ander nieuwe groepen mensen te bereiken en naar het museum te halen. Hij voerde een levendig gesprek over kunst, waarin hij bezoekers liet praten en vertellen wat ze vonden. In de jaren zestig zat half Nederland aan de buis gekluisterd als hij gepassioneerd vertelde over (beeldende) kunst in het AVRO programma Kunstgrepen (1959-1972). Voor veel generaties zal het tv-moment met Pierre Janssen de eerste kennismaking met kunst zijn geweest.

Instaprondleiding
Op de Janssendag kunnen bezoekers gratis aansluiten bij de instaprondleidingen om 13:00 en 14:00 uur en tussen 11:00 en 17:00 uur zelf aan de slag in de Kunstklas.