Grote namen op shortlist architecten uitbreiding Museum Arnhem

Uit 41 aanmeldingen heeft een beoordelingscommissie - met onder meer vertegenwoordigers van Museum Arnhem en de gemeente - vijf architectenbureaus geselecteerd die gevraagd worden om, in de volgende fase van de aanbesteding, een visie te ontwikkelen voor de ontwerpopgave voor de vernieuwing en uitbreiding van Museum Arnhem.

De shortlist bestaat in alfabetische volgorde uit de volgende kandidaten: Benthem Crouwel ArchitektenCruz y Ortiz Amsterdam in samenwerking met laura alvarez architecture, Happel Cornelisse Verhoeven in samenwerking met DRDH Architects (UK), Kraaijvanger in samenwerking met Krft en Kokke Designer en SeARCH.nl.

Hoge kwaliteit
De beoordelingscommissie constateert met genoegen dat de kwaliteit van de bureaus die zich hebben aangemeld zeer hoog is. De verschillen in beoordeling op basis van vergelijkbare referentieprojecten (onder meer cultuurgebouw en vergelijkbare omgeving) zijn dan ook klein, volgens de commissie.

Museumdirecteur Saskia Bak: "De locatie van Museum Arnhem is zo uniek. We zijn op zoek naar een architect die een goed museum kan ontwerpen specifiek voor deze plek. Het is goed om te zien dat zoveel architecten zich hiervoor hebben ingetekend.”