FACE TIME: reizende portretten op zes grote NS stations, waaronder Arnhem CS

Van 14 september tot 8 december 2017 is op zes grote NS stations in Nederland de reizende portretten tentoonstelling FACE TIME te zien. De tentoonstelling is te zien in de stationshal van Amsterdam Amstel, Almere, Den Haag Centraal, Breda, Zwolle en Arnhem. Charley Toorop's zelfportret uit de collectie van Museum Arnhem is in deze tentoonstelling te zien.

FACE TIME
In FACE TIME reageren zes fotografen op zes schilderijen uit zes museumcollecties. De nieuwe generatie portrettisten leggen connecties tussen oude en nieuwe kunst en slaan een brug tussen kunstwerken en mensen. FACE TIME toont het niet aflatende belang om op vooroordelen en verschillen te blijven reflecteren en te blijven werken aan een samenleving waarin men niet alleen tolerant is, maar ook respect opbrengt voor degene die afwijkt.

Deze tentoonstelling, gemaakt door Dutch National Portrait Gallery, is onderdeel van het project ‘Identiteit in de samenleving’ van Stichting Kunst en Cultuur in Beweging. Elke twee weken reist de tentoonstelling naar een andere stad. Per dag komen meer dan 250.000 reizigers hierdoor in aanraking met kunst en cultuur. Daarbij vinden een aantal culturele activiteiten plaats op ieder station en in elke stad die wordt aangedaan. De activiteiten bestaan uit dans, schilderen, fotografie, film, theater, fashion en multimedia. Door multidisciplinaire activiteiten in te zetten op stations, waarin de verbinding met het publiek wordt gezocht, intensiveert het de beleving van de openbare ruimte en is er ruimte voor dialoog. Behalve NS en Dutch National Portrait Gallery levert een groot aantal musea, onderwijs- en culturele instellingen en kunstenaars een bijdrage aan het project, met als doel een groot publiek te bereiken met kunst en cultuur in de openbare ruimte.

Culturele activiteiten
Op elk station en in iedere stad waar de portretten te zien zijn, organiseert initiatiefnemer Stichting Kunst en Cultuur in Beweging culturele activiteiten. Stichting Kunst en Cultuur in Beweging bereikt een groot publiek door stations te voorzien van kunst en cultuur met het thema ‘Identiteit in de samenleving’.

Gekoppelde kunstenaars in FACE TIME
Charley Toorop en Laura Cnossen
Pieter Pander en Jitske Schols
Egon Schiele en Bertus Gerssen
David Finsonius en Dirk Kome
Paul Citroen en Maarten Tromp
Jean Dubuffet en Sanne de Wilde

Deelnemende musea
Stedelijk Museum Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, Museum de Fundatie (Zwolle), Museum Arnhem, Het Noordbrabants Museum, (’s-Hertogenbosch), Drents Museum (Assen), Dutch National Portrait Gallery.

De reizende tentoonstelling  FACE TIME is te zien op  de volgende zes stations:
Amsterdam Amstel 14-­9 t/m 02-10‐2017
Almere Centraal 2-­10 t/m 13-10-2017