Eerste Museum Arnhem Café (geannuleerd)

Wegens ziekte van de hoofdspreker Alicia Framis hebben we helaas moeten besluiten het Museum Arnhem Café van vanavond 2 mei te annuleren. Voor bezoekers die nog wel willen komen of voor wie dit bericht niet op tijd komt openen we gratis de deuren van De Kerk met een rondleiding door de tentoonstelling Your Voice Matters van curator Mirjam Westen. We verzamelen vanavond om 20:00 uur bij de ingang van De Kerk, Walburgisplein 1 voor de rondleiding. Voor vragen kunt u bellen naar: 06 2394 9865.

Op donderdag 2 mei is de eerste editie van Museum Arnhem Café. Museum Arnhem trapt af met een café avond, waarin zij zich afvraagt of feministische kunst nog noodzakelijk is. Te gast zijn onder andere de kunstenaressen Alicia Framis, Christine Ayo en Wafae Ahalouch el Keriasti. Zij gaan in op het thema: hoe verhouden kunstenaars zich in hun werk tot vraagstukken als genderongelijkheid en racisme in de samenleving? Inloop 19:30 uur, start 20:00 uur in Showroom Arnhem, Langstraat 20.

Museum Arnhem Café is een avondvullend programma vol verschillende gezichtspunten en enthousiaste sprekers over actuele onderwerpen die spelen in de kunstwereld. Tijdens de eerste editie neemt Mirjam Westen, curator van Museum Arnhem, het publiek met zevenmijlslaarzen mee door de feministische kunst uit de geschiedenis. Aansluitend gaat ze met de gastsprekers dieper in op het thema.

De kunstenaars vertellen vanuit een geëngageerde visie over hun werk en reageren op vraagstukken als seksueel geweld, rollenpatronen, uitsluiting en migratie. Deze kunstenaars maken ook deel uit van de tentoonstelling Your Voice Matters die t/m 12 mei te zien is in De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem.

Inloop is vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur in Showroom Arnhem, Langstraat 20 in Arnhem. Kaarten € 5,00 regulier/€ 2,50 uur kunstenaars/CJP/GelrePas zijn aan de deur te koop.