Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Doutsen Wierda (9) is de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem

Doutsen Wierda (9) van basisschool Confetti in Arnhem-Zuid is de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem. Afgelopen week bezocht Doutsen De Kerk, de tijdelijke presentatieplek van Museum Arnhem, om haar ‘arbeidsovereenkomst’ te tekenen bij directeur Saskia Bak. Doutsen heeft veel zin om de nieuwe functie te gaan vervullen en wil de kunst van Museum Arnhem graag combineren met beweging. 

De functie van kinderdirecteur is in het leven geroepen om kinderen te betrekken bij het ontwikkelen van het educatieve programma. Doutsen wordt gevraagd om mee te denken over activiteiten en nieuwe programmering tijdens de periode van verbouwing en vernieuwing. Daarnaast mag ze samen met klasgenoten, vrienden en familie het programma-aanbod testen.

De winnende video
Museum Arnhem zette eind mei een vacature uit voor kinderdirecteur, waarbij kinderen zichzelf konden voorstellen via een introductievideo. Uit de diverse inzendingen werd Doutsen Wierda verkozen tot de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem. Zij volgt hiermee de vorige kinderdirecteur Liv van der Aar (12) op. Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem, is blij met de nieuwe benoeming: ‘We zijn heel blij dat we als Museum Arnhem een nieuwe kinderdirecteur hebben kunnen benoemen. Een kinderdirecteur is voor ons heel belangrijk. Doutsen kan ons advies geven om ons zo te helpen om het museum aantrekkelijk te maken voor kinderen.’  Doutsen is de jongste kinderdirecteur van Museum Arnhem tot nu toe.

Ondertekening van het contract
Afgelopen donderdag kwam Doutsen samen met haar broertje, opa en oma langs in De Kerk om het contract te ondertekenen bij Saskia Bak. Papa en mama, die op dat moment op vakantie waren, keken live mee via een videoverbinding vanuit Schotland. Ze zit boordevol nieuwe ideeën, zoals het uitzetten van een speurtocht. Bak: ‘Doutsen heeft een hele scherpe blik en is ze zelf heel creatief. Daarom kan ze ons goed adviseren op gebied van onderwijsprogramma’s en familie- en kinderactiviteiten.’  De nieuwe kinderdirecteur start officieel op 1 september met haar functie, ze gaat dan meedenken met de ontwikkeling van het aanbod voor de Biënnale Gelderland en het Erfgoedcentrum Rozet. Ze zal ook aanwezig zijn bij openingen en evenementen van het museum. 

Kinderdirecteur

Kinderdirecteur

Doutsen Wierda (9) bekijkt de tentoonstelling 'We're in this together' met Saskia Bak in De Kerk. 

Foto's: Rachelle Stoffels 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.