Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Doe mee met de Tussen Kunst en Quarantaine Challenge

Ondanks dat De Kerk tot 1 juni gesloten is, zijn onze kunstwerken nog steeds online te bewonderen. Wij doen mee met de Tussen Kunst en Quarantaine Challenge die op Instagram gestart is. We doen dit met kunstwerken uit onze eigen collectie en dagen jou uit om mee te doen!

Kies je kunstwerk via deze link en maak thuis je favoriete kunstwerk na. Stuur je foto in via een privébericht op onze Facebookpagina en schrijf daarbij welk werk je gekozen hebt. Dan reposten wij hem op onze social kanalen. Ook krijgt jouw zelfgemaakte kunstwerk een plekje in deze ere galerij in deze blogpost op de website. Zie hier welke creatievelingen jou voor zijn gegaan. Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan op de Instagram van Tussen Kunst in Quarantaine, waar de challenge inmiddels internationaal gaat!

The Tourist
The Tourist (2016) van Margriet van Breevoort, nagemaakt door Janneke van Wolfswinkel. Dit werk was onlangs te zien in onze pop-up tentoonstelling 'Achter de schermen' in Ergoedcentrum Rozet. Klik hier om het hele verhaal van The Tourist te lezen.

monument ll
Monument ll (1987) van Klaas Gubbels. Een klassieker uit onze collectie gemaakt door Marlies Spijker.

Zelfportret met uil
Zelfportret met uil (1911) van Jan Mankes. Op humoristische wijze nagemaakt door Marlies Spijker, hier worden wij blij van!

Hotel New York Prada
Hotel New York / Prada (2002) van L.A. Raeven. Mooi en gedetailleerd nagemaakt door Marjolein Keltjens.

Vaas met jasmijn
Vaas met jasmijn (1913) van Jan Mankes. Nagemaakt door Jissel Kerkstra. Het kunstwerk van Mankes was al haar favoriet toen ze als kind in het museum kwam.

View from my Window
View from a Window of My Other House (2014) van James Brown. Tana Luiten maakt het werk van Brown na, een extra relevant werk, juist nu!

vrouwenportret
Vrouwenportret (na 1878 - voor 1915) van Édouard Menta. Onze eigen registratiemedewerker koos voor dit beeldschone schilderij, mooi nagemaakt, Milou van der Stel.

Portret van dr Salomon
Portret van dr. Salomon Pieter (ca. 1930) van Taco Jan Scheltema. Dit mysterieuze portret is nagemaakt door Henk Eitens.

Wilma met kat
Wilma met kat (1940) van Carel Willink. Nagemaakt door Truus Eitens samen met kat Kees, knap werk!

Opa Toon
Toon Wandel maakte het werk van Johan Mekkink, Mijn vader (1943) na.

Herfststilleven
Marlies maakte dit vrolijke Herfststilleven (1953) van Charley Toorop na!

Stilleven met prei
Zie hier de nagemaakte versie van Stilleven met prei (1935) van Lucie van Dam van Ijsselt.

Jongensondergoed
Het werk van Paul de Reus, Jongens ondergoed, fantastisch nagemaakt!

Portret van Helena
Petra Kalden maakt vanuit haar eigen locatie die is omgetoverd tot quarantaine setting op humoristische wijze het werk van Hedrick Coster, Portret van Helena Leydeckers (1643) na. Knap gedaan!

Wat je ook bedenkt t kan
Marie Anne Remmelink maakt op creatieve manier het schilderij van Elizabeth de Vaal, Wat je ook bedenkt, 't kan (2001) na.

Shoot
Ook Bricks of Arnhem doet mee, en maakt het werk van Hester Oerlemans, Shoot (1999) na!

Kinderdirecteur
Onze eigen Kinderdirecteur Doutsen Wierda (10) maakt het werk van Guillaume de Spinny, Portret van Theodora (1765) na. Prachtig!

Trommelslager
Braat, conservator bij Museum Arnhem, maakt samen met haar dochter op creatieve manier de Trommelslager in miniatuur (1777) van Arnoldus van Geffen na!

gevangenenwagen
Yvon Dumay kiest er voor het werk van Pyke Koch, Gevangenenwagen (1934) na te maken. Heel mooi!

Uil
Sunanda en Siddh maakten samen de klassieker van Jan Mankes, Zelfportret met uil (1911) na. Een eerbetoon aan hun favoriete schilder uit de collectie van Museum Arnhem!

Sierk en ik
Braat, conservator bij Museum Arnhem maakt samen met haar dochter het mysterieuze werk van Paul Citroen genaamd: Sierk Schroder en ik (1953) na.