De KIJKwijzer: Nicole Wolvenne

Iedere week brengen we één van onze KIJKwijzers in beeld. Graag stellen wij aan jullie voor: Nicole Wolvenne.

Nu ik veel meer tijd heb, wil ik me verdiepen in de kunstwereld van Arnhem. Vanaf het moment dat ik met de groep KIJKwijzers kennismaakte voelde ik direct:  “dit is het”! We worden geweldig begeleid, ik leer wekelijks bij en vind het heerlijk om rond te leiden.

Mijn meest bijzondere ervaring vond plaats tijdens een rondleiding bij Dick Ket | Magisch tekenaar. Een oudere heer drukte mij de hand, waarin hij een biljet van € 5 had. Op mijn opmerking dat zoiets niet is toegestaan antwoordde hij dat hij het zo geweldig vond, dat moest beloond worden. Ik hield vol, het kan écht niet. Maar, zal ik het geld doneren aan de Vereniging van Vrienden van het Museum? Met dat antwoord was hij tevreden, en zo gezegd zo gedaan.

Wanneer er een nieuwe tentoonstelling komt beginnen we met de KIJKwijzers aan de voorbereiding. Vanaf dat moment ga ik naar de bibliotheek, zoek ik op internet of koop ik boeken over het onderwerp en lees er veel over. Zo vergaar ik heel veel informatie, waarbij ik mij focus op de niet zo voor de handliggende feiten. Uit die kennis destilleer ik mijn rondleiding, die beslist  niet altijd hetzelfde verloopt.

De meerwaarde van een instaprondleiding is absoluut het enthousiasme van de KIJKwijzers. Of je als routineuze, goed geïnformeerde museumbezoeker binnenkomt in Museum Arnhem, of je bent een toevallige voorbijganger, het enthousiasme van de KIJKwijzers werkt inspirerend voor de bezoeker! De instaprondleiding geeft je een andere kijk, een bredere kijk, op de werken in het museum. KIJKwijzers hebben vanwege hun levenservaring en gevoel voor humor, een andere invalshoek op de kunstwerken. Leeftijd speelt hier nauwelijks een rol.

Ik heb absoluut een lievelingswerk uit de collectie van Museum Arnhem. Het gele huis (1934) van Carel Willink is mijn favoriet. Mijn liefde voor architectuur, fotografie en Amsterdam komen in dit werk samen.