Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Crowdfunding gestart voor Biënnale project kunstenaar Frieling

In oktober 2019 vindt de nieuwe editie van de Biënnale Gelderland plaats in Arnhem en Nijmegen. De Biënnale start een crowdfunding om een deel van het kunstwerk van de Nijmeegse kunstenaar Gijs Frieling te financieren. Doneren kan via www.voordekunst.nl (project COC Arnhem).  

De Nijmeegse kunstenaar Gijs Frieling bedacht voor de Arnhemse tentoonstelling van Biënnale Gelderland een kunstwerk voor het COC-gebouw aan het begin van de Jansbeek. Hij wil het gebouw zelf in een kunstwerk veranderen door het te stuken en daarna met een speciale verf te bewerken in een zogenaamd boekmarmerpatroon, in de kleur rood/roze. Het COC-gebouw zal door deze nieuwe huid een echte blikvanger worden in het centrum van de stad. 

Crowdfunding
Het strippen, stuken en beschilderen van het pand is een kostbaar project. De kosten zijn geraamd op zo’n 30.000 euro. Een deel van het geld komt uit het tentoonstellingsbudget, een ander deel komt via fondsenwerving. Maar dan zijn we er nog niet. Maar dat is niet voldoende om de kosten te dekken, daarom wordt ook een crowdfunding gestart. Ook na afloop van de tentoonstelling houdt het pand zijn unieke marmerhuid. De voorzitter van COC-Midden Gelderland vindt het een mooi ontwerp. “Het vergroot de zichtbaarheid van het pand, en daarmee de zichtbaarheid van het COC, de landelijke belangenbehartiging van andersdenkenden”, aldus de voorzitter. 

Arnhem en Nijmegen
De Biënnale Gelderland 2019, met als thema mens en natuur, vindt plaats in het najaar en bestaat dit keer uit twee tentoonstellingen. In de binnenstad van Arnhem wordt van 10 oktober tot en met 24 november 2019 werk in openbare ruimte langs de Jansbeek gepresenteerd dat door de geselecteerde kunstenaars speciaal voor de gelegenheid gemaakt wordt. In Museum Het Valkhof is van 10 oktober 2019 tot en met 4 januari 2020 een tentoonstelling te zien met bestaand werk van dezelfde kunstenaars dat context biedt voor de tentoonstelling in Arnhem. De twee tentoonstellingen zijn in combinatie en afzonderlijk van elkaar te bezoeken. Productiehuis Plaatsmaken is als curator geselecteerd.  

Doneren voor het kunstwerk kan via deze link.  De Biënnale Gelderland 2019 is een samenwerking tussen Museum Arnhem en Museum het Valkhof

COC

Frieling's ontwerp voor het COC-gebouw in Arnhem. 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.