Collectie eerste depot Museum Arnhem op orde

Een team van collectiemedewerkers van Museum Arnhem heeft in het depot aan de Oude Kraan in Arnhem circa 3.000 objecten beoordeeld en digitaal geregistreerd. In deze collectie zitten onder andere kopstukken van het aardewerk van de Arnhemsche Fayencefabriek. Door een uitgebreide registratie kunnen nieuwe tentoonstellingen beter voorbereid worden. Ook wordt dit online voor een breder publiek toegankelijk gemaakt.

In dit depot zijn onder meer keramiek, glas en sieraden opgeslagen. Joanna Minderop, teamleider collectiemanagement Museum Arnhem: “Met een enthousiast team hebben we afgelopen maanden alle objecten op deze locatie bekeken en ontbrekende informatie aangevuld zoals de gebruikte materialen, afmetingen, conditie en een beschrijving van het object. Vervolgens zijn goede identificatiefoto’s gemaakt, zodat objecten sneller herkenbaar zijn en is de standplaats in het depot genoteerd.” Naast de registratie zijn er ook diverse objecten schoongemaakt. “Er zijn bijvoorbeeld 130 zilveren sieraden gepoetst en daarna geseald in plastic. Door het sealen worden de sieraden minder snel zwart”, aldus Joanna.

Collectie Museum Arnhem

Museum Arnhem heeft een prachtig collectie van circa 25.000 objecten/kunstwerken. De objecten zijn momenteel opgeslagen op zeven verschillende locaties. De tijd dat Museum Arnhem gesloten is vanwege uitbreiding en vernieuwing wordt de hele collectie doorgelopen. Hiermee maakt het museum zich klaar voor beheer van de collectie in één depot van het museumgebouw. Inmiddels is het team in het volgende depot aan de slag.