Biënnale Gelderland van start!

Vanaf vandaag gaat de jubileumeditie van de Biënnale Gelderland van start op maar liefst 20 locaties verspreid over Arnhem.

Curator Hanne Hagenaars kwam voor deze speciale editie met het thema 'Living, Giving'. Zij stelt dat kunst iets kan zijn wat de wereld beter maakt. Als het ware een cadeau aan de wereld. Kunst kan troosten, verleiden, verbinden. Vanuit deze gedachte zijn deelnemende kunstenaars in gesprek gegaan met een inwoner uit de stad. Het leven als voedingsbodem voor kunst. De kunstwerken die hieruit zijn voort­- gekomen, worden ter plekke getoond. Bij mensen thuis, in winkels, in Rozet, en bij ons in het museum. Voor een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en deroutekaart, zie www.biennalegelderland.nl.

Met speciale dank aan: Gemeente Arnhem, BankGiro Loterij, Vereniging Vrienden Museum Arnhem, Provincie Gelderland, Rabobank, Prins Bernhard Cultuurfonds, FONDS 21, Mondriaanfonds.