Biennale Gelderland 2019 nu te zien!

De Biënnale Gelderland is vanaf nu te zien in Arnhem (langs de Jansbeek) en Nijmegen (in Museum het Valkhof). Tijdens de Biennale kunnen bezoekers deelnemen aan speciale activiteiten in Arnhem en Nijmegen.  

Museum Arnhem en Museum Het Valkhof slaan de handen ineen voor een nieuwe editie van de Biënnale Gelderland; hét podium voor hedendaagse beeldende kunst in en vanuit Gelderland. Productiehuis Plaatsmaken is als curator en projectleider aangetrokken voor deze editie, die voor het eerst in Arnhem én Nijmegen plaatsvindt. Binnen het thema Seelenwanderung staat de relatie tussen mens en natuur centraal. 

Tentoonstelling Arnhem: langs de Jansbeek (centrum)

Aan de geselecteerde kunstenaars is gevraagd met een voorstel te komen voor een werk in de openbare ruimte, waarin de bezoeker de natuur in zichzelf of in de stad op bijzondere wijze kan ervaren. Toneelgroep Oostpool levert daarnaast een vijftal tekstwerken naar aanleiding van het thema, die ter plaatse kunnen worden beluisterd. De kunstwerken kunnen worden beleefd tijdens een wandeling die langs de Jansbeek meandert. 

Activiteitenprogramma in Arnhem: 

Tekst gaat verder onder beeld. 

Biennale
Gijs Verhoofstad - Sanctuary (2017)

Tentoonstelling Nijmegen: Museum het Valkhof

In Museum Het Valkhof is gelijktijdig een tentoonstelling te zien, waarin het werk dat in Arnhem te zien is in de context van het oeuvre van de deelnemers geplaatst wordt. In het museum wordt een ander soort ‘Seelenwanderung’ aangeboden, een meer mentale. Hierin speelt herkenning, mijmering en verlangen naar vrijheid van geest een belangrijke rol. 

Activiteitenprogramma in Nijmegen: 
Biennale
Mirka Farabegoli - Bench monsters (2017)

Kijk voor meer informatie over de Biënnale Gelderland en deelnemende kunstenaars op www.biennalegelderland.nl

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.