Benthem Crouwel Architects gekozen architect

Het bureau Benthem Crouwel Architecten uit Amsterdam mag het ontwerp maken voor de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem. Daartoe heeft een beoordelingscommissie - met vertegenwoordigers van museum en gemeente - unaniem besloten.

De commissie die na een eerste selectie van ruim veertig kandidaten nog vijf gerenommeerde architectenbureaus in het vizier had, is enthousiast over de gepresenteerde visie van Benthem Crouwel.

In haar juryrapport roemt de commissie "de helderheid en de eenvoud van het ontwerp". Waardering is er verder voor "de prettige uitstraling, het ontzien van de stuwwal en de briljante vondst van een openbaar toegankelijke veranda in de nieuwbouw".

Fijne plek
Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Wij zijn buitengewoon enthousiast over de visie. Het biedt mogelijkheden om prachtige tentoonstellingen te maken. Daarnaast wordt Museum Arnhem een fijne plek om te verblijven én om vrije tijd te besteden. Ook inspireert de visie meer te doen met cross-overprogrammering. Wij kijken ernaar uit onze bezoekers behalve in de zomer, ook in de winter volop te laten genieten van de beeldentuin.”

Ook wethouder cultuur, Gerrie Elfrink is zeer te spreken over de keuze. "De jury heeft goed werk geleverd, ik sluit me volledig aan bij de bevindingen. Deze visie haalt het beste uit het museum naar boven. De mooie collectie van Museum Arnhem komt zo nog beter tot haar recht. Bovendien wordt Museum Arnhem, onder andere door de open veranda, echt een plek waar Arnhemmers met plezier heen kunnen. Zo wordt kunst nog meer van iedereen."

Lees het volledige persbericht.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.