Beeldverslag: 700 deelnemers aan de Klimaatmars Arnhem

Op 27 september organiseerden wij de Klimaat Meet Up in het kader van de Global Climate Strike en als onderdeel van de tentoonstelling Stormy Weather. De Klimaat Meet Up bestond uit de Klimaatmars Arnhem, een inhoudelijk programma in het Focus Filmtheater en een bijeenkomst in De Kerk met sprekers.

Maar liefst 700 mensen liepen mee in de Klimaatmars en lieten hiermee hun stem horen in het klimaatdebat tijdens de mars door de binnenstad van Arnhem. Voor aanvang van de mars kregen jong en oud de mogelijkheid om hun eigen protestbord te maken op het plein voor De Kerk met hulp van grafisch ontwerper Dana Dijkgraaf Design en leuzen koningin Loesje. De mars werd afgetrapt en geleid door Klimaatzuster Anne-Marie Pronk en eindigde met een speech van Jan van de Venis op het Audrey Hepburnplein voor het Focus Filmtheater. Onze nieuwe kinderdirecteur Doutsen Wierda (9 jaar) liep ook mee en kwam hiermee voor de eerste keer in actie voor het museum.

De Klimaatzuster sloot de mars af met 7 tips die jij kunt toepassen in het dagelijkse leven voor een beter klimaat.
1. Join the movement! Zoek gelijkgestemden op, online én in je woonplaats.
2. Informeer jezelf. En wordt ambassadeur van de klimaatwetenschap.
3. Be the change: je bent wat je doet. Je inspireert mensen met wat je doet, niet zozeer met wat je zegt.
4. Verbreek de klimaatstilte. Praat over het klimaat. Over je gevoelens, wat het met je doet.
5. Ga de politiek in of praat met politici.
6. Stem zo groen mogelijk.
7. Doe waar je goed in bent en combineer dat met klimaatverandering!
Wil je haar hele speech lezen? Klik dan hier

Het inhoudelijke programma bestond uit een inspirerende presentatie van kunstenaar Maarten Vanden Eynde, deelnemer van de tentoonstelling Stormy Weather en de indrukwekkende film 'That Which Is To Come Is Just A Promise', een korte documentaire over de stijging van de zeespiegel. Deze bijzondere dag werd afgesloten in De Kerk, met een prachtige lezing van Hanneke van Ormondt van klimaatorganisatie Urgenda, die in 2015 de Klimaatzaak tegen de Nederlandse staat wonnen.

Dank voor jullie massale opkomst tijdens de mars! Bekijk voor nog meer foto's onze Facebookpagina

Klimaatmars_byRachelleStoffels_190927_WEB_34.jpg
Klimaatmars_byRachelleStoffels_190927_WEB_46.jpg
Klimaatmars_byRachelleStoffels_190927_WEB_2.jpg
Klimaatmars_byRachelleStoffels_190927_WEB_4.jpg
Klimaatmars_byRachelleStoffels_190927_WEB_11.jpg
Klimaatmars_byRachelleStoffels_190927_WEB_7.jpg
Klimaatmars_byRachelleStoffels_190927_WEB_6.jpg
Klimaatmars_byRachelleStoffels_190927_WEB_8.jpg
Klimaatmars_byRachelleStoffels_190927_WEB_186.jpg
Beeld door Rachelle Stoffels.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.