Nieuwbouw

Benthem Crouwel Architects

Actuele informatie nieuwbouw Museum Arnhem

Museum Arnhem verbouwt en breidt uit. In het museumgebouw komt een nieuwe vleugel van waaruit u straks kunt genieten van een prachtig uitzicht op Arnhem en het uiterwaardenlandschap. De vleugel is ontworpen door Benthem Crouwel Architects. In het ontwerp is ook een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het huidige gebouw; oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 en later in gebruik genomen als museum.

Voorlopige gunning 
Op 8 juli heeft de voorlopige gunning plaatsgevonden. De nieuwe aanbesteding voor uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem is geslaagd. Rots Bouw BV uit Aalten mag Museum Arnhem bouwen.

Verantwoordelijk wethouder Hans de Vroome is blij met het resultaat: "Dit is een heel belangrijk moment voor de stad. Arnhem verdient een aansprekend museum. De gesprekken met deze aannemer zijn zeer positief. Het bedrijf heeft zich goed verdiept in het belang van het museum en in het ontwerp. Dit bedrijf heeft bovendien zijn sporen wel verdiend: het ontvangstpaviljoen op de Hoge Veluwe, dat recent door koning Willem Alexander is geopend, is ook door hen gebouwd. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen." 

Definitieve gunning
Op 2 augustus heeft de definitieve gunning plaatsgevonden. Rots Bouw BV uit Aalten gaat het bouwproject uitvoeren, waarvoor Benthem Crouwel Architects een ontwerp heeft gemaakt. De verwachting is dat het gebouw eind 2021 klaar is en dat het vernieuwde Museum Arnhem begin 2022 zijn deuren opent. 

Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem is ongelofelijk blij met de definitieve gunning: "De definitieve gunning zorgt voor een stip op de horizon. Wij zijn nu even een museum zonder muren en zetten in op een innovatief programma waarmee we een potentieel nieuw publiek proberen te bereiken en de verbinding met het publiek versterken. We kunnen nu beginnen met het voorbereiden van de presentaties voor het vernieuwde Museum Arnhem."

Meer informatie over de aanbesteding en de uitbreiding van Museum Arnhem vindt u op de website van de Gemeente Arnhem, de projectleider van de bouw.

Benthem Crouwel Architects

Beeld: Ontwerp Benthem Crouwel Architects


Downloads

Persbericht gemeente Arnhem voorlopige gunning bouw Museum Arnhem

Ontwerpvisie Benthem en Crouwel 

Juryrapport architectenkeuze

Vergezicht Museum Arnhem


top

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.