Nieuwbouw

Museum Arnhem verbouwt en breidt uit. In het museumgebouw komt een nieuwe vleugel van waaruit u straks kunt genieten van een prachtig uitzicht op Arnhem en het uiterwaardenlandschap. De vleugel is ontworpen door Benthem Crouwel Architects. In het ontwerp is ook een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het huidige gebouw; oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 en later in gebruik genomen als museum.

Het vernieuwde museum opent naar verwachting begin 2022! 

Videoserie 'Ondertussen in Museum Arnhem' 

Voor iedereen die op de hoogte wilt blijven over al het nieuws rondom de vernieuwing, heeft Museum Arnhem de videoserie 'Ondertussen in Museum Arnhem' ontwikkeld. Hierin zie je de laatste updates rondom de bouw en zie je wat er ondertussen te doen is bij Museum Arnhem. Klik hier voor alle video's. 

Nieuwste video:

Meer informatie over de uitbreiding van Museum Arnhem vindt u op de website van de Gemeente Arnhem, de projectleider van de bouw. Het laatste nieuws over de bouw is ook te lezen op Rots Bouwt Museum Arnhem. Hier zijn ook 3D-beelden te zien hoe het vernieuwde gebouw eruit komt te zien. Kijk hieronder live mee met de verbouwing op de livestream: 


Benthem Crouwel Architects
Benthem Crouwel Architects
Benthem Crouwel Architects
Benthem buiten
Beeld: Ontwerp Benthem Crouwel Architects


Downloads:

Ontwerpvisie Benthem en Crouwel 
Juryrapport architectenkeuze
Vergezicht Museum Arnhem

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.