Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Nieuwbouw

Museum Arnhem verbouwt en breidt uit. In het museumgebouw komt een nieuwe vleugel van waaruit u straks kunt genieten van een prachtig uitzicht op Arnhem en het uiterwaardenlandschap. De vleugel is ontworpen door Benthem Crouwel Architects. In het ontwerp is ook een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het huidige gebouw; oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 en later in gebruik genomen als museum.

Het vernieuwde museum opent naar verwachting begin 2022! 

Kom kijken bij de bouw

Geïnteresseerd publiek kan de verbouwing van Museum Arnhem van dichtbij meebeleven. Er is een speciale route langs de bouwplaats toegankelijk voor iedereen, geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur. Langs de route staan informatiepanelen met mooie foto's en allerlei wetenswaardigheden over de bouw, over het museum zelf en over deze prachtige plek aan de voet van de stuwwal. Klik hier voor meer informatie. 

Livestream

Meer informatie over de uitbreiding van Museum Arnhem vindt u op de website van de Gemeente Arnhem, de projectleider van de bouw. Het laatste nieuws over de bouw is ook te lezen op Rots Bouwt Museum Arnhem. Hier zijn ook 3D-beelden te zien hoe het vernieuwde gebouw eruit komt te zien. Kijk hieronder live mee met de verbouwing op de livestream: 


Verbouwing Museum Arnhem Benthem Crouwel Architects
Benthem Crouwel Architects
Benthem Crouwel Architects
Benthem buiten
Beeld: Ontwerp Benthem Crouwel Architects


Downloads:

Ontwerpvisie Benthem en Crouwel 
Juryrapport architectenkeuze
Vergezicht Museum Arnhem

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.