Erfgoedcentrum Rozet

Het Erfgoedcentrum in Rozet vertelt het verhaal van Arnhem en omgeving in een permanente presentatie met behulp van objecten en multimediale presentaties. Vanuit de actualiteit vertellen Arnhemmers verhalen over (hun) objecten die samen een beeld geven van Arnhem en omgeving, de bewoners, hun gebruiken en hun geschiedenis. Dit krijgt verdieping door een unieke collectie boeken, tijdschriften en kranten over Gelderland, waarin de bezoeker zelf op zoek kan gaan naar bronnenmateriaal en verdere informatie. Wij helpen je graag bij het vinden van antwoorden op vragen en bij onderzoek.

Erfgoedcentrum_overzicht
Overzichtsfoto in Erfgoedcentrum Rozet

Het Arnhemse verhaal beleef je vanaf het panoramaterras met een prachtig uitzicht over Arnhem, via de trappen van de Binnenstraat met de ruim 200 kaders als publieke etalage, tot in het Erfgoedcentrum op verdieping -1 met aansluiting op de Historische Kelders.

Het Erfgoedcentrum is een samenwerking van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek, op 10 december 2013 geopend door HKH Prinses Beatrix.  

KIJKwijzers in Erfgoedcentrum
Ook in het Erfgoedcentrum zijn 60 plussers opgeleid tot KIJKwijzers. De vijftien deelnemers hebben affiniteit met de geschiedenis van Gelderland en weten veel over typisch Gelderse onderwerpen zoals de ENKA, de slag om Arnhem, de ASM, schilders Dick Ket en Klaas Gubbels. Ze staan wekelijks klaar om bezoekers rond te leiden in het Erfgoedcentrum. Wees welkom bij een instaprondleiding op vrijdag en zaterdag om 14:00 uur.

_11A6204©EvaBroekema.jpg

KIJKwijzers: Peter Berben, Anne van Bon, Trudie Daalmeyer, Jacques Groven, Clarien van Harten, Hans de Kinkelder, Hugo Klarenaar, Co Middelweerdt, Lodewijk Moerbeek, Douglas Rijksen, Wim Smits, Jacques Troostwijk, Tine Verhegen, Ton van Vuurden, Willem Zwijnen

Openingstijden en meer informatie Erfgoedcentrum Rozet

https://www.erfgoedcentrumrozet.nl/

.

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.