Architectuurroute Arnhem

Leerlingen zien de stad Arnhem met andere ogen door de architectuurroute Ontdek de stad. Als ze door de stad lopen hebben zij meestal een doel: winkelen, stappen, sporten, naar een afspraak of wat dan ook. Ze zijn erop gericht om van A naar B te komen. Waarschijnlijk staan ze niet stil bij de gebouwen of het stratenplan. Als leerlingen onze architectuurroute hebben gelopen weten we zeker dat dat zij Arnhem met nieuwe ogen bekijken.

De architectuurroute bestaat uit drie delen: de oude stad, de vooroorlogse stad en de naoorlogse (moderne) stad. Elke route kun je apart lopen, je kunt ook routes combineren. Ook is er een hoogtepuntenroute. De opdrachten kunnen gemaakt worden via de app Tour to Do. De architectuurroute is in samenwerking met architectuurcentrum CASA ontwikkeld.

Duur: (minimaal) 1 uur per route
Prijs: €4,50 per route voor 4 leerlingen (bestellen kan via info@museumarnhem.nl)

Het is mogelijk de route uit te breiden met een fotografieworkshop. Aansluitend op de architectuurroute nemen de leerlingen in Rozet of op station Arnhem Centraal deel aan een workshop Fotografie en architectuur onder leiding van fotograaf Niek Michel.

Er kunnen maximaal 20 leerlingen meedoen aan de fotografieworkshop. Voor grotere groepen is er de mogelijkheid dat de groep opgesplitst wordt. De workshop is tevens los te boeken. Informeer naar de mogelijkheden via: info@museumarnhem.nl.

Duur: 2,5 uur (1 uur route; 1,5 uur workshop)
Prijs: €275,- (excl. €4,50 per af te nemen route) 

top

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.