PR8 Cultuurprogramma

PR8 Cultuurprogramma is een convenant dat uniek is in Nederland. Acht Arnhemse culturele organisaties (Kröller Müller MuseumIntrodans, Focus Filmtheater, theatergroep Kwatta, Nederlands Openluchtmuseum, Het Gelders Orkest, Rozet en Museum Arnhem) zijn een samenwerking aangegaan met een groot aantal scholen. Alle leerlingen nemen elk jaar deel aan een activiteit van één van deze organisaties. Deze activiteiten zijn een vast onderdeel van het curriculum van de school. Na acht jaar is elke leerling bij elke kunstinstelling op bezoek geweest. Het PR8 Cultuurprogramma wordt gecoördineerd door Kunstbedrijf Arnhem.

KR8ig is een vervolgprogramma van het PR8 Cultuurprogramma. Het programma biedt scholen in Arnhem de kans om kennis te maken met kunstaanbieders uit de directe omgeving. Daarmee verdiept de school tegelijkertijd actief de cultuureducatie. Kunstaanbieders uit verschillende disciplines verzorgen deze lessen in de klas. Drie van onze museumdocenten hebben nieuwe lessen ontwikkeld waarin de collectie van Museum Arnhem het vertrekpunt vormt. 

Ben je geïnteresseerd in één van deze lessen? Neem hiervoor contact op met Kunstbedrijf Arnhem via onderwijs@kunstbedrijfarnhem.nl.

Let op: deze lessen zijn alleen te boeken wanneer jouw basisschool is aangesloten bij het PR8 Cultuurprogramma. 

top

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.