Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Museum Arnhem op bezoek

Vanuit het programma Museum Arnhem op bezoek trekken we wekelijks de wijken van Arnhem in. Bij dagbestedingslocaties en verzorgingstehuizen gaan we met de deelnemers in gesprek aan de hand van onze collectie. Bekijk het filmpje om het interactieve programma in praktijk te zien: 

Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal. Dit zijn onderwerpen die breed toegankelijk zijn en aansluiten op de dagelijkse leefwereld van de deelnemers. Aan de hand van het thema gaan zij met elkaar in gesprek over kunstwerken uit de collectie en worden herinneringen opgehaald. Op die manier wordt het langetermijngeheugen aangesproken. Ook worden de zintuigen geprikkeld met objecten om te voelen, muziekfragmenten en geuren. Iedereen kan meedoen! 

Een KIJKwijzer van Museum Arnhem leidt de bijeenkomst. We hebben een team van 8 KIJKwijzers, actieve 60-plussers, die hiervoor speciaal zijn getraind. Zij gaan op pad met een rolkoffer met echte collectiestukken, reproducties en allerlei andere voorwerpen. Daarnaast gebruiken ze de Digitale Scheurkalender met opdrachten, beeldmateriaal en filmfragmenten. 

Lees hier het artikel op de website van Publiek Gemaakt over Museum Arnhem op bezoek.

Duur: 1 uur

Prijs: in overleg 

Bent u voor uw organisatie geïnteresseerd in Museum Arnhem op bezoek? Mail naar info@museumarnhem.nl.

Dit project kwam tot stand met steun van VSBFonds, ING, Fonds Sluyterman van Loo, Ieders Museum Gelderland, Fonds voor Cultuurparticipatie en in samenwerking met SWOA.

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.