Ideale vrouw

Nadat Spijkers en Spijkers de documentaire Beperkt Houdbaar (2007) van Sunny Bergman zagen, raakten ze steeds meer gefascineerd door het idee van de perfecte vrouw.

Sunny Bergman stelt in deze documentaire het heersende en onrealistische vrouwelijke schoonheidsideaal dat van vrouwen verlangt dat ze eeuwig jong en slank zijn aan de kaak. Ze onderzoekt waar dit ideaal vandaan komt, wat de effecten zijn en of het mogelijk is om een realistischer schoonheidsideaal neer te zetten.

Vragen als ‘Waarom willen vrouwen zo graag aan een ideaalbeeld voldoen?’, ‘Willen mannen een perfecte vrouw?’, ‘Wanneer is een vrouw eigenlijk perfect?’ en ‘Waarom is de houdbaarheid van vrouwen zoveel korter dan die van mannen?’ kwamen na het zien van de documentaire op bij Spijkers en Spijkers op. Geshockeerd door de slinkse wijze waarop de cosmetische industrie probeert in te spelen op de onzekerheden van vrouwen over hun uiterlijk en hun leeftijd liet het duo zich door Beperkt Houdbaar inspireren voor een nieuwe collectie, die van lente/zomer 2009 met als titel Flawless.

Sunny Bergman – Beperkt Houdbaar
Sunny Bergman – Beperkt Houdbaar

Sunny Bergman – Beperkt Houdbaar
Sunny Bergman – Beperkt Houdbaar


Lente/zomer 2009, Flawless. Foto: Team Peter Stigter
Lente/zomer 2009, Flawless. Foto: Team Peter Stigter

top

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.