Voorspellers van mode

Vooral bekend van de trendboeken, voorspelt RAVAGE al meer dan 30 jaar de mannenmode voor het volgende seizoen. De voorspellingen komen niet toevallig uit, want naast hun neus voor nieuwe trends, baseren grote modeketens wereldwijd nieuwe collecties op de trendboeken van RAVAGE.

Clemens en Arnold voorspelden trends voor bijvoorbeeld Promostyl, Nelly Rodi’s CIM en voor hun eigen collectief Trend Union dat ze samen met Lidewij Edelkoort 30 jaar geleden oprichtten.

Elk seizoen geeft Ravage een nieuwe blik op trends die zullen komen. Het verschil met andere trend forecasters is: er wordt niet alleen een beeld geschetst van die nieuwe trend, deze wordt ook omschreven, geïllustreerd en er wordt bij ontworpen. De gedetailleerde trendboeken geven jaren later nog volop inspiratie.

The Markell brothers uit IJsland maakte een docu- mentaire over trend forecasting ‘Trend Beacons – follow the past, find the future’. Ook RAVAGE werd voor de film gevolgd. Je ziet hoe een nieuwe trend bedacht wordt, waar de inspiratie vandaan komt en hoe uiteindelijk de trends terugkomen in nieuwe mode en design

Pages from Men ’s wear Trend Union. Trendbook Winter 92-93
Pages from Men ’s wear Trend Union. Trendbook Winter 92-93

Trend Union Ravage Menswear
Trend Union Ravage Menswear

top

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.