Sportmode

Op het gebied van sportkleding wordt veel onderzoek gedaan. Een bepaald zwem- of schaatspak, speciale renschoenen of klapschaatsen kunnen namelijk bijdragen aan de sportprestatie van de sporters.

Recent is er veel te zeggen geweest over de schaatspakken van de Amerikanen tijdens de winterspelen in Sotsji. De pakken zouden vanwege het ventilatiegat op de rug zorgen voor slechtere schaatstijden van de Amerikanen. Het ontwerpen van dergelijke sportkleding vraagt hele specifieke kennis van de ontwerpers.

Eerder ontwierp Speedo een zwempak de ‘LZR racer’. Dit zwempak werd in 2008 gebruikt tijdens de olympische zomerspelen. De resultaten van de dragers van de zwempakken waren opvallend beter. En tijdens de olympisch spelen in Bejing hadden 98% van de medaillewinnaars een LZR zwempak aan.

Vanaf 2010 werden zwempakken als de LZR racer verboden. Er zou sprake zijn van ‘technische doping’. Zie artikel.

Het modelabel From Somewhere gebruikte de voorraad ongebruikte LZR racer pakken van Speedo en verwerkte deze in avondjurken. De productietechnieken die ‘From Somewhere’ gebruikte voor de jurken, zijn dezelfde als voor een zwempak zou worden toegepast. Je zou de jurk als zwempak kunnen gebruiken.


Schaatspakken van de Amerikanen tijdens de olympische winterspelen in Sotsji, 2014.Schaatspakken van de Amerikanen tijdens de olympische winterspelen in Sotsji, 2014.


Speedo LZR Racer


Speedo LZR Racer

De onbruikbaar geworden Speedo LZR Racer pakken worden omgevormd tot jurken door modelabel From Somewhere (2010).

De onbruikbaar geworden Speedo LZR Racer pakken worden omgevormd tot jurken door modelabel From Somewhere (2010).

top

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.