Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Inleiding

Ooit gehoord van kleding waarmee je je telefoon kunt opladen? Kleren uit een printer? Spijkerbroeken die gelijmd zijn in plaats van aan elkaar genaaid? Of ‘slimme’ materialen die reageren op lichaamstemperatuur en stoffen die zich aanpassen aan hun omgeving als een salamander?

Niet zo heel lang geleden werden kleren alleen van natuurlijke grondstoffen zoals katoen, linnen, wol en zijde gemaakt. Als je nu een label in een willekeurig modern kledingstuk bekijkt zie je dat er ook hele andere materialen worden verwerkt.

Modeontwerpers worden telkens beïnvloedt door nieuwe uitvindingen en ontdekkingen, ook van buiten hun vakgebied. Regelmatig worden nieuwe technieken en materialen onderzocht en toegepast in nieuwe ontwerpen. Zelfs ontdekkingen uit de ruimtevaart of ontwikkelingen op het gebied van sportkleding hebben nieuwe impulsen aan mode gegeven. En nu recycling steeds belangrijker wordt voor ons milieu zie je ook op de catwalk nieuwe materialen en technieken terug die door recycling tot stand zijn gekomen.


Anouk Wipprecht, Pseudomorphs (2010)


Anouk Wipprecht, Pseudomorphs (2010)Anouk Wipprecht, Pseudomorphs (2010)


Anouk Wipprecht, Pseudomorphs (2010)

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.