Modefotografie

Fotografie is belangrijk voor de mode-industrie. Dankzij goede foto’s kan de wereld zien wat modeontwerpers bedenken. Bovendien zetten inspirerende foto’s in tijdschriften en op billboards mensen aan tot het aanschaffen van dat ene jurkje. Veel modelabels en modetijdschriften doen er ook alles aan om met veelzeggende en opvallende fotoshoots voor de dag te komen. Vaak worden daarvoor fotografen gevraagd die zich bewegen tussen kunst- en modefotografie.

Het fotografenkoppel Vinoodh Matadin en Inez van Lamsweerde hebben fotoshoots voor bijvoorbeeld Viktor & Rolf, Dior en Yves Saint Laurent gemaakt, maar zij hangen met hun foto’s ook in bekende musea. “Tussen mode en beeldende kunst bestaat voor Inez van Lamsweerde geen echte scheiding. Maar een modefoto kan alleen aan een galerie- of museummuur eindigen als de kleren een niet te prominente rol spelen.”

Een olieramp als decor voor modefotografie. Water & Oil door fotograaf Steven Meisel. Vogue Italia, August 2010.
Een olieramp als decor voor modefotografie.           
Water & Oil door fotograaf Steven Meisel.    
Vogue Italia, August 2010.             

Water & Oil door fotograaf Steven Meisel. Vogue Italia, August 2010. Stylist: Karl Templer, Set Designer: Mary Howard, Makeup: Pat McGrath, Hair: Orlando Pita, Model: Kristen McMenamy.
Water & Oil door fotograaf Steven Meisel. 
Vogue Italia, August 2010. Stylist: Karl Templer, 
Set Designer: Mary Howard, Makeup: Pat McGrath,  
Hair: Orlando Pita, Model: Kristen McMenamy.

\Campagne Benetton. Foto: Oliviero Toscani, 1989
Campagne Benetton. Foto: Oliviero Toscani, 1989

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.