Zelfbeeld

We doen ons best om origineel te zijn, een eigen stijl te hebben en ons te onderscheiden van de massa. Maar lukt dat nog wel? Grote modeketens die hetzelfde zijn over de hele wereld maken het ons steeds moeilijker om de hand te leggen op uitzonderlijke kledingstukken. Ook al leven we in een tijd waarin we rijkelijk plukken uit allerlei stijlen en subculturen, eenmaal op straat loopt er toch iemand voorbij met dezelfde jas. Fotograaf Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek hebben hierover een kunstwerk gemaakt. Al 15 jaar fotograferen ze mensen over de hele wereld om ze vervolgens op te delen in categorieën op basis van specifieke kenmerken. De categorieën bestaan ​​uit mensen met dezelfde uiterlijke verschijning en attributen. Elke categorie krijgt een unieke naam.

Zelf weten we vaak wel wat voor een type we zijn of tot wat voor een subcategorie we horen. Maar als je door een ander wordt ingedeeld in een groep zal je toch verbaasd naar jezelf kijken.

Ingedeeld naar categorieën, Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek. Exactitudes, Mininas - Praia 2004Ingedeeld naar categorieën, Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek. Exactitudes, Gabberbitches - Rotterdam 1996
Ingedeeld naar categorieën, Ari Versluis en         Ingedeeld naar categorieën, Ari Versluis 
Ellie Uyttenbroek. Exactitudes, Mininas               en Ellie Uyttenbroek. Exactitudes, Gabberbitches 
- Praia 2004                                                                  - Rotterdam 1996

top

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.