Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Inleiding

Als we iemand voor het eerst ontmoeten, hebben we, nog voor er iets gezegd is, al een indruk van iemands persoonlijkheid door zijn of haar kleding. Vroeger had de keuze voor een bepaalde kledingstijl vooral met klasse en financiële status te maken: aan iemands kleding was af te lezen of deze tot de adel, geestelijkheid of burgerij behoorde. Tot aan 1950 bepaalden Franse couturiers de mode en kon alleen de rijke elite zich mode permitteren.

Nu doen klassen er niet meer toe. Met de opkomst van de popcultuur ontwikkelen de jongeren hun eigen modestijl. Mode ontstaat nu vaak op straat. Elke subcultuur, hiphopper, punkers, skaters, brengt eigen onderscheidende kleding met zich mee.

Kleding biedt ons heel veel mogelijkheden. We kiezen met kleren altijd, ook al is dat vaak onbewust, voor een identiteit. Wat we dragen zegt iets over wie we zijn, hoe we onze positie zien in de maatschappij en tot welke subcultuur we horen. Mode geeft ons bovendien de kans om meerdere rollen tegelijk of naast elkaar te spelen door te wisselen van outfits. We houden niet meer vast aan één stijl maar mixen naar hartenlust.

Black lolita
Black Lolita

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.