Inleiding

Bas Kosters is geboren en opgegroeid in Zutphen. Hij volgde de MBO-opleiding MODE EN KLEDING aan het Rijn IJssel College in Arnhem waar hij in 1997 afstudeerde. Vervolgens volgde hij Fashion Design aan de AKI in Enschede, hier studeerde hij in 2001 af. In 2002 en 2003 volgde hij de master-opleiding aan het Fashion Institute Arnhem. Hij studeerde in 2003 af met de collectie ‘Two Teacups and a Frying Pan’, met deze collectie dong hij ook mee naar de Robijn Fashion Award. Hij won de professionele juryprijs.

De videoclips op MTV, die hij rond 1990 zag waarin muziek, beeld en kleding een verband aan gingen, inspireerden hem met kleding bezig te gaan. “Met kleding en met uiterlijk”, om precies te zijn. “Dat is echt een trigger geweest.” Al kwam het ook weer niet helemaal uit de lucht vallen. Hij herinnert zich middagen bij oma op zolder. Zat hij te neuzen in oma’s kledingkist en paste hij die kleren aan.

,,Eigenlijk speel ik nog elke dag mijn leven. Of ik ben een oud kind, of ik ben een jeugdige volwassene. Ik doe nu alles met meer zicht, maar ik doe nog steeds hetzelfde”.

Lees meer op de site van ArtEZ.

Bas Kosters
Bas Kosters


Bas Kosters voor Wehkamp

Bas Kosters voor Wehkamp

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.