Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Over City Life

Wonen in de drukte van de stad. Waar de een floreert, komt de ander vast te zitten. Meer dan de helft van de wereldbevolking woont anno 2020 in een stad. En over 10 jaar is dat zelfs twee-derde. Eén op de acht mensen leeft in een zogenaamde megastad, met meer dan tien miljoen inwoners. Treinen en metro’s raken overvol, wegen slibben dicht en groengebieden worden volgebouwd. We zitten elkaar almaar dichter op de huid. 

Hoe beschermen we onze eigen plek in de stad? Hoe laten we ruimte aan de ander, die vaak heel anders is dan jij? De moderne stad is ingericht op individuele behoeften waarin we langs elkaar heen leven. Wanneer we niet meer ervaren hoe anderen leven en denken, kan onbegrip, wantrouwen en zelfs afkeer van elkaar ontstaan.

Het maakt de stad een kwetsbare plek. Zeker in deze tijd van migratie en globalisering. Want, we wonen met heel verschillende achtergronden, opvattingen, gebruiken en interesses naast elkaar. 

In City Life zoomen internationale kunstenaars in op verschillende aspecten van leven, overleven en functioneren in almaar uitdijende steden. In metropolen maar ook in steden zoals Arnhem, zijn mogelijkheden en problemen van het urbane bestaan vergelijkbaar. De tentoongestelde werken geven uitdrukking aan menselijkheid achter de statistieken van urbanisatie.

De deelnemende kunstenaars zijn: Abdulrazaq Awofeso, Alaa Albaba, Stephanie Bakker &  Yvonne Brandwijk, Maga Berr, Mirthe Dokter, Martin Roemers, Nadine Stijns, Su Tomesen, Michael Wolf, Umut Yasat en Susanne Khalil Yusef.

City Life. Mensen & de urbane realiteit is verlengd t/m 23 augustus en vanaf 3 juni weer te zien in De Kerk van Museum Arnhem. 

_41A3768©EvaBroekema.jpg     3B6A0765©EvaBroekema.jpg

Beeld: Eva Broekema

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.