Activiteiten

Woensdag 3 april:

PAtricia

THE ART OF FEMINISM: GUESS WHO'S COMING TO DINNER TOO?
15:00 - 18:00 uur
Locatie: De Kerk
 Aanmelden: voor 28 maart via c.demuijnck@artez.nl

Lezen, luisteren, discussiëren en borduren. Een programma naar aanleiding van de installatie Guess who’s coming to dinner too? van kunstenaar en activist Patricia Kaersenhout. Kaersenhout levert met dit project een artistieke kritiek op het werk The Dinner Party (1979) van feministisch beeldend kunstenaar Judy Chicago, waarin sterke vrouwen worden gevierd maar waarin zwarte vrouwen en vrouwen van kleur ondervertegenwoordigd zijn.

De installatie, bestaande uit een gedekte driehoekige eettafel, vormt een eerbetoon aan de vrouwen die zich in het verleden en heden hebben verzet tegen racisme en onderdrukking, en zijn opgekomen voor gelijke rechten voor álle vrouwen.

In een interview door Simone Zeefuik licht Kaersenhout het project toe. Spoken word kunstenaar Veronique Efomi treedt op en curator Mirjam Westen geeft een toelichting op de tentoonstelling Your Voice Matters waarin de installatie van Kaersenhout te zien is.

Het programma is een samenwerking tussen de leesgroep ‘De Kunst van het Feminisme’ van ArtEZ Studium Generale, Mister Motley, Museum Arnhem en De Kerk. 

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.