Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Over de collectie

Wij zijn hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. Onze hoogwaardige collectie bevat realistische kunst uit de 20ste eeuw, hedendaagse sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars.

Tijdelijke bruikleenstop
Museum Arnhem vindt het belangrijk dat kunstwerken voor publiek te zien zijn en voert om die reden sinds jaar en dag een ruimhartig bruikleenbeleid. In verband met de uitbreiding en de vernieuwing van het museum is het toch noodzakelijk gebleken om een tijdelijke bruikleenstop in te voeren. Gedurende de tijdelijke sluiting van het museum hebben wij een groot registratieproject lopen en bereiden wij de verhuizing naar een nieuw depot voor. Tevens doen wij aanvullend onderzoek naar onze collectie ten behoeve van de herinrichting van het museum en start er volgend jaar een conserverings- en restauratieprogramma.

Zodra het museum en het depot zijn ingericht nodigen wij u van harte uit om weer bruikleenaanvragen te doen. Op onze website vindt u dan informatie over de bruikleenprocedure en de –voorwaarden. Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft voor deze aangepaste procedure. 

Bekende namen
De collectie is te zien in wisselende presentaties in Museum Arnhem en in Erfgoedcentrum Rozet. De totale collectie bevat ruim 25.000 objecten. Bekende namen als Klaas Gubbels, Pycke Koch, Jan Mankes en Fiona Tan zijn ruim vertegenwoordigd. En jonge kunstenaars als Esiri Erheriene-Essi en Zanele Muholi. Onze kunst gaat over het 'nu' en over mensen, waar ook ter wereld. 

PykeKoch_Vrouwen in de straat
Pycke Koch, Vrouwen in de straat, 1962-1964 

Online
Het overgrote deel van de collectie is online te bewonderen. 

I.v.m. wisselende presentaties, in- en uitgaande bruiklenen en restauratiewerkzaamheden kan de getoonde collectie getoond variëren. Raadpleeg hiervoor de zoekfunctie op deze website.

De collectie is eigendom van Gemeente Arnhem en is bijeen gebracht door schenkingen en aankopen. Steun voor aankopen ontvangt het museum van Gemeente Arnhem, BankGiro Loterij, Mondriaanfonds, Vereniging Rembrandt en incidentele fondsen en schenkers.

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.