GMZ 00002
hoogte (tegels): 15.2 cm
breedte (tegels): 15.2 cm
Beschrijving

Jubileumtableau bij het 25-jarig bestaan van de Arnhemsche Fayencefabriek. Tegeltableau van 96 (8 bij 12) keramische tegels vervaardigd door de Arnhemsche Fayencefabriek te Arnhem, voorstellende een pottenbakkerij met gezicht op de stad Arnhem. Op de voorgrond links: twee keramisten tijdens het uitladen van een oven, met vazen onder de arm en in de hand. Op de voorgrond rechts: een keramist aan een draaischijf, bezig met het draaien van potten achter een pottendraaibank. Op de achtergrond: een gezicht op Arnhem vanuit het westen, met de Eusebius of Grote Kerk, de schipbrug en een stoomboot op de Rijn. In het midden een schild met een haan, het merk van de fabriek, en de tekst 'Fayence / Fabriek / Arnhem / Holland' en het stadswapen van Arnhem. Rechtsonder gesigneerd ‘W. Hartgring 1932’.

De Arnhemsche Fayencefabriek beschilderde nooit of incidenteel tegels, voor deze gelegenheid zijn ongedecoreerde tegels van Mosa in Maastricht gekocht.

Bij het 25-jarig jubileum van de Arnhemsche Fayencefabriek zijn twee tegeltableaus gemaakt. Het andere tableau bevindt zich in de collectie van het Nederlands Tegelmuseum, inventarisnummer TM 08061.

GMZ 00002.jpg
GMZ 00002-D1.jpg
GMZ 00002-D2.jpg

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.