AB 8965
breedte (deel B; schotel): 40.2 cm
diepte (deel B; schotel): 30.9 cm
Beschrijving

Blauwwitte, faience fruittest (A) en schotel (B). Ovale fruittest met zesledig gegolfde, flauw S-vormige wand, vier klauwvormige pootjes en zesledig gegolfde lip. Plat met een eilandje met links een boom en rechts een staande man met in zijn linkerhand een hengel, rechts van het eilandje een zeemeermin. Wand met zes ajour halfronde schelp vormen omgeven door tien ajour rondjes, allen blauw omlijnd. Rand met twaalf afhangende perkjes met een rozet uitgespaard in servetwerk fond, alternerend met een rozet. Blauwe lip. Buitenwand met zes gestileerde bloemen alternerend met de ajour schelpen. Ovale onderschotel met standring, zesledig gegolfde, flauw S-vormige wand en zesledig gegolfde lip. Plat gelijk aan plat van schaal. Rand gelijk aan binnenrand van schaal.

Voorstelling op plat waarschijnlijk naar gravure van Joh. Es. Nilson.

AB 8965.jpg
AB 8965-1.jpg
AB 8965-2.jpg
AB 8965-D.jpg
AB 8965-M.jpg
AB 8965-M(2).jpg

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.