Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Collectie

Wij zijn hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. Onze hoogwaardige collectie bevat realistische kunst uit de 20ste eeuw, hedendaagse sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars.

Bekende namen
De collectie is te zien in wisselende presentaties in Museum Arnhem en in Erfgoedcentrum Rozet. De totale collectie bevat ruim 25.000 objecten. Bekende namen als Klaas Gubbels, Pycke Koch, Jan Mankes en Fiona Tan zijn ruim vertegenwoordigd. En jonge kunstenaars als Esiri Erheriene-Essi en Zanele Muholi. Onze kunst gaat over het 'nu' en over mensen, waar ook ter wereld.
PykeKoch_Vrouwen in de straat
Pycke Koch, Vrouwen in de straat, 1962-1964 

Online
Het overgrote deel van de collectie is online te bewonderen. 

I.v.m. wisselende presentaties, in- en uitgaande bruiklenen en restauratiewerkzaamheden kan de getoonde collectie variëren. Raadpleeg hiervoor de zoekfunctie op deze website.

De collectie is eigendom van Gemeente Arnhem en is bijeen gebracht door schenkingen en aankopen. Steun voor aankopen ontvangt het museum van Gemeente Arnhem, BankGiro Loterij, Mondriaanfonds, Vereniging Rembrandt en incidentele fondsen en schenkers.

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.