Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Bezoekersinformatie Erfgoedcentrum Rozet

Erfgoedcentrum Rozet verbindt verleden, heden en toekomst. Het verhaal van Arnhem en omgeving is te beluisteren, bekijken, bewonderen, lezen en zelfs te voelen.

Nu te zien: Achter de schermen. Voor meer informatie, klik hier

Openingstijden
ma: 13:00 - 18:00 uur 
di t/m za: 10:00 - 18:00 uur 
za: 10:00 - 17:00 uur 
zo: 13:00 - 17:00 uur 

Toegangsprijzen
Voor alle leeftijden: gratis                    

Bezoekadres
Erfgoedcentrum Rozet
Rozet, verdieping -1 
Kortestraat 18 
6811 BP Arnhem 

Contact
W: www.erfgoedcentrumrozet.nl
T: +31  (0)26 – 35 43 161 
E: info@erfgoedcentrumrozet.nl 

Over Erfgoedcentrum Rozet
Het Erfgoedcentrum in Rozet vertelt het verhaal van Arnhem en omgeving in een permanente presentatie met behulp van objecten en multimediale presentaties. Vanuit de actualiteit vertellen Arnhemmers verhalen over (hun) objecten die samen een beeld geven van Arnhem en omgeving, de bewoners, hun gebruiken en hun geschiedenis. Dit krijgt verdieping door een unieke collectie boeken, tijdschriften en kranten over Gelderland, waarin de bezoeker zelf op zoek kan gaan naar bronnenmateriaal en verdere informatie. Wij helpen je graag bij het vinden van antwoorden op vragen en bij onderzoek.

Erfgoedcentrum_overzicht
Overzichtsfoto in Erfgoedcentrum Rozet

Het Arnhemse verhaal beleef je vanaf het panoramaterras met een prachtig uitzicht over Arnhem, via de trappen van de Binnenstraat met de ruim 200 kaders als publieke etalage, tot in het Erfgoedcentrum op verdieping -1 met aansluiting op de Historische Kelders.

Het Erfgoedcentrum is een samenwerking van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek, op 10 december 2013 geopend door HKH Prinses Beatrix.  

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.