Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Locatie: Online evenement
Prijs: Gratis te bekijken

Online filmprogramma 'We zijn weer thuis'

Door het coronavirus zijn de aan Beeldende Kunst Arnhem aangesloten organisaties de komende maanden niet of slechts in aangepaste vorm open voor publiek. Als platform willen we juist in deze periode ook zichtbaar zijn om het belang van beeldende kunst uit te blijven dragen, en kunstenaars van opdrachten te voorzien.

Zo ontstond het idee om samen naar buiten te treden met een gedurende een afgebakende tijd speciaal online kunstfilmprogramma: We zijn weer thuis. Acht organisaties hebben een kunstenaar gevraagd een film aan te leveren. De films kunnen zowel thuis als op het vakantieadres bekeken worden.

Bekijk van 2 t/m 30 augustus het gehele online filmprogramma via deze link

De filmkeuze van Museum Arnhem is 'Er helemaal tussenuit' van Inge Meijer uit 2012.

Museum Arnhem presenteert Er helemaal tussenuit van Inge Meijer. Het leven van een aantal mensen op een camping wordt op indringende wijze in beeld gebracht. De film volgt hen in hun dagelijkse beslommeringen en ergernissen. Elke zomer zoeken stadsbewoners het idyllische buitenleven op in een stacaravan. De zomerverblijven worden opgetuigd met vetplantjes in hangpotten en vogelkooitjes met roze strikken. Op het oog lijkt alles om door een ringetje te halen, maar vinden de bewoners ook de gezochte rust?

Vanachter de gordijnen valt er genoeg om over te klagen: de rotzooi bij de vuilnisbakken, het taalgebruik van de jeugd van tegenwoordig. Een stel laat zich besodemieteren bij de verkoop van hun caravan. Een ander zoekt troost in de drank, omdat zijn vrouw ongeneeslijk ziek is. Gelukkig kan eenieder terecht bij de Amsterdamse kapster, die op haar buitenplaatsje wast en watergolft. Met de film onderzoekt Meijer de omgang en het leven met elkaar in een kleine samenleving waar men maandenlang op elkaars lip zit. In 2012 won Inge Meijer met deze film de Hendrik Valk prijs.

Inge Meijer (1986) maakt films over het alledaagse en het gewone, over het verlangen om daar bovenuit te stijgen en over het streven naar geluk in het bijzonder. Ze neemt vaak het dagelijks leven als uitgangspunt en zoomt in op de manieren waarop mensen samen, of ieder voor zich, iets van het leven proberen te maken. Ze is gefascineerd door sociale richtlijnen die hierachter schuilgaan en door welk normen deze gevormd worden. ingemeijer.nl

Deelnemende kunstenaars: Inge Meijer, Lotte Geeven & Yeb Wiersma, Robbie Cornelissen, Joost Hoebe, Roos Marijn Peperkamp, Aracelly Scheper, Jack Engelbrecht en Victor Wennekes.

Partners: Machinery of Me, Plaatsmaken, Wentelteefjes, Kunst op de Koffie, Omstand, Circa…dit, toART en Beeldende Kunst Arnhem.

Bekijk hieronder de trailer van het online filmprogramma:

Beeld: Inge Meijer