Locatie: De Kerk, Sint Walburgisplein 1
Prijs: gratis

Museum Arnhem tijdens de Arnhemse Uitnacht

Op 18 locaties en in verschillende horecazaken in de stad kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan. Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen.

Op dit moment is in De Kerk de tentoonstelling Body Control te zien, over de maakbaarheid van het menselijk lichaam. Tijdens de Arnhemse Uitnacht is De Kerk tot middernacht geopend en kun je opwarmen bij de vuurkorven op het plein met een kop koffie of thee van de koffiebus!

Programma onderdeel 1:

Body Control

Titel: Tentoonstelling Body Control

Tijd: Doorlopend tussen 20.00 – 23.00 uur.

De Arnhemse Uitnacht is je laatste kans om de tentoonstelling Body Control te zien, want dit is het slotweekend! De Kerk (Walburgiskerk) is tot middernacht open en je mag gratis naar binnen. In Body Control vertellen ruim 200 sieraad- en modeontwerpen ieder een eigen verhaal over de maakbaarheid van het menselijk lichaam. Kunnen sieraden een rol spelen in het misleiden van gezichtsherkenningssoftware? Hoe jaagt een serie objecten de discussie rondom schaamlipcorrecties aan? Kunnen sieraden ons slimmer maken? Of onsterfelijk? Met ontwerpen van onder andere Iris van Herpen, Pauline van Dongen en Ted Noten.

Programma onderdeel 2:

Julius uitnacht

Titel: Tour Julius Thissen @ Body Control

Tijd: 20.00 - 20.30 uur, 21.00 – 21.30 uur & 22.00 – 22.30 uur.

Duur: Half uur per tour

Deelnemers: Maximaal 15 per tour

Ga op tour door Body Control met multidisciplinaire kunstenaar en artistiek onderzoeker Julius Thissen! Thissens eigen werk staat in relatie met zijn persoonlijke ervaringen als trans en genderqueer individu. Nu laat hij zijn licht schijnen op de ontwerpen in Body Control. De tour duurt een half uur en er kunnen maximaal 15 mensen per keer mee. Scoor een sticket aan de balie en verzeker jezelf daarmee van een plek, want dit wil je niet missen.

Programma onderdeel 3:

ArtEZ uitnacht

Titel: ArtEZ Take Over

Tijd: Doorlopend tussen 20.00 – 23.00 uur.

Kunstliefhebbers! Kijk je graag naar kunst en design? Zou je zelf ook wel eens iets willen maken? Ben jij benieuwd hoe het is om onderdeel te zijn van een virtuele wereld? Kom dan naar de ArtEZ Take Over in De Kerk van Museum Arnhem! Ontwerp en maak zelf een body-object en ontdek de mogelijkheden van nieuwe techniek om in een andere wereld te stappen. De hele avond zijn er inloopworkshops waar je aan mee kunt doen. Daag jezelf uit op creatieve wijze! De studenten van ArtEZ staan klaar om je te helpen.

Programma onderdeel 4:

Uitnacht 2020

Titel: MAISON the FAUX @ BODY CONTROL

Tijd: 20.30 - 21.00 uur, 21.30 - 22.00 uur & 22.30 - 23.00 uur.
Deelnemers: Maximaal 45 per tijdslot.

Tijdens de Uitnacht houdt de grensverleggende Arnhemse ontwerpstudio MAISON the FAUX de wacht, en neemt de controle over bij de tentoonstelling Body Control. De "suppoosten" van MAISON the FAUX nemen je met een performatieve tour mee door de drie werelden van de expositie: Buitenmenselijk, Menselijk en Bovenmenselijk. Een ervaring die je niet wilt missen, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Meld je bij de balie van De Kerk, dan leggen we uit wat er gaat gebeuren!