Locatie: Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem
Prijs: Reguliere toegangsprijs | zaterdag 8 april €1,00

Nationale Museumweek: Programma Museum Arnhem

De Nationale Museumweek komt er weer aan! Van 3 tot 9 april viert Nederland de pracht van Nederlandse musea. Alles staat in teken van de museumschatten op Hollandse bodem: ons échte goud! Museum Arnhem heeft dit jaar weer een prachtig programma klaarstaan! 

Elke dag is er iets te doen of zien in het museum. En daarbij maak je kans op ontzettend toffe prijzen! Dus houd onze Facebook in de gaten. Als klap op de vuurpijl kan je jezelf de hele week als kunstwerk laten vereeuwigen achter onze gouden fotolijst (waarmee je met de hashtag #OnsEchteGoud óók nog eens museale prijzen binnen kan slepen!). 

Programma
Ga mee met de familierondleiding, bekijk tijdens de stiltemiddag in alle rust de tentoonstelling Stijlloos of kom zaterdag voor slechts één euro naar de publieksopening van Pierre Janssen | In de greep van de kunst. Er is dus genoeg te doen! Bekijk hieronder het programma van onze Museumweek 2017.


Blik op Keramiek

Dinsdag 04 april
Blik op Keramiek 

13:00 uur: Start KIJKwijzer rondleiding Stijlloos 
14:00 uur: Start KIJKwijzer rondleiding Stijlloos 
15:00 tot 16:00 uur: Blik op Keramiek
Rondleiding door gastconservator Victoria Anastayadis 

Fantastische keramiektopstukken uit de Arnhemsche Fayencefabriek met de mooiste prints en decoraties. Het is te bewonderen in de tentoonstelling Van Art Nouveau tot Art Deco. Speciaal voor de Nationale Museumweek neemt gastconservator Victoria Anastasyadis bezoekers mee langs elegant sier- en gebruiksaardewerk. 


Familie-Doe-Dag

Woensdag 05 april
De hele dag: Familiedag! 

14:00 uur: Familierondleiding Stijlloos
15:00 uur: Familierondleiding Stijlloos
14:00 tot 16:00 uur: Inloopworkshop 

Een museum saai voor kinderen? Helemaal niet! Speciaal voor de Nationale Museumweek staat de woensdag in het teken van families. Jong en oud gaan op deze familie-doe-dag hand in hand. Eén van onze museumdocenten neemt kinderen én (groot-)ouders mee op familietour langs de kunstwerken uit StijlloosOok kunnen families aansluiten bij een inloopworkshop waar jong en oud als echte kunstenaars aan de slag gaan.  


Stiltedag

Donderdag 06 april 
Onthaast je in Museum Arnhem 

De hele dag: Onthaastdag Stijlloos 

In de hectiek van het alledaagse leven klinkt de roep om onthaasting steeds vaker. Juist het museum is een ideale plek om het leven even op pauze te zetten. Daarom kunnen bezoekers op donderdag in alle rust en stilte genieten van Stijlloos, zonder gestoord te worden door andere museumbezoekers. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde tijd die bezoekers in een museum voor een kunstwerk staan, 9 seconden is. Tijdens deze stiltedag worden bezoekers uitgedaagd om, gewapend met een krukje, eens langer de tijd te nemen. Wat gebeurt er als bezoekers een kunstwerk niet alleen zien maar ook daadwerkelijk ervaren?


Publiekslievelingen banner

Vrijdag 07 april 
Stem op jouw lieveling 

14:00 uur: start KIJKwijzer rondleiding Stijlloos
15:00 uur: start KIJKwijzer rondleiding Stijlloos

Van historische objecten tot hedendaagse kunst: de collectie van Museum Arnhem telt ongeveer 25.000 kunstwerken. Het museum wil deze werken anders tentoonstellen. Onze focus hierbij? Jouw waardevolle stem!  Via een stembiljet kan je ons vertellen wat je favoriete kunstwerk is uit de collectie. En alleen vandaag krijg je als dank voor je stem een ansichtkaart cadeau uit onze museumwinkel. We gaan graag het gesprek aan over jouw favoriete kunstwerk. Welk werk moet zeker meedingen naar een plek in de top 15? De publiekslievelingen worden in juli tentoongesteld... en jouw stem kan zomaar eens het verschil maken! 


Pierre

Zaterdag 08 april 
Pierre Janssen | In de greep van de kunst 

13:00 uur: start KIJKwijzer rondleiding Stijlloos
14:00 uur: start KIJKwijzer rondleiding Stijlloos
De hele dag: Kunstklas

Op de zaterdag van de Nationale Museumweek opent Museum Arnhem samen met Stedelijk Museum Schiedam de dubbeltentoonstelling Pierre Janssen | In de greep van de kunstMuseum Arnhem opent zijn deuren voor € 1 en biedt een uitgebreid programma voor jong en oud. Centraal staat op deze dag oud-directeur, conservator, tv-persoonlijkheid én museumman Pierre Janssen.


Merlijne Marell

Zondag 09 april 
Kunstenaar aan het woord: Merlijne Marell 

13:00 uur: start KIJKwijzer rondleiding Stijlloos
14:00 uur: start KIJKwijzer rondleiding Stijlloos
15:00 uur: Artist Talk Merlijne Marell 

Op de zondag nodigt Museum Arnhem Merlijne Marell uit voor een Artist Talk. De Arnhemse illustratrice presenteert nieuw werk genaamd 'There is a crack in everything, that's how the light gets in' geïnspireerd op de vormen en decors van keramiek uit Van Art Nouveau tot Art DecoMarell is een verhalenverteller en uit haar werk spreekt verbeeldingskracht en liefde voor het ambacht. Tijdens de artist talk vertelt Merlijne Marell zelf over haar fabelachtige en eigenzinnige ontwerpen.Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.