Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Locatie: Online
Prijs: Gratis te bekijken

Mini Colleges met Jochem van Eijsden

Museum Arnhem beschikt over een grote collectie oude kunst. Dit toont het museum, gezamenlijk met de collectie van de Gelderland Bibliotheek, in het Erfgoedcentrum in Rozet. Wetenschappelijk onderzoeker Jochem van Eijsden van Museum Arnhem doet onderzoek naar deze historische kunstobjecten. Hij vertelt in een reeks mini colleges over de vondsten die hij doet tijdens zijn speurwerk van kunst tot 1900. Bekijk de video’s hieronder!

Het Erfgoedcentrum in Rozet

Het Erfgoedcentrum vertelt het verhaal van Arnhem en omgeving in een permanente presentatie met behulp van objecten en multimediale presentaties. Het verbindt verleden, heden en toekomst. Het verhaal van Arnhem en omgeving is te beluisteren, bekijken, bewonderen, lezen en zelfs te voelen. Het is gratis te bezoeken. Bekijk de openingstijden en meer informatie

Mini College #4 | Een bijzonder kinderportret van Karel de Stoute 

In het filmpje laat onze wetenschappelijke onderzoeker Jochem een zeldzaam laatmiddeleeuws kinderportret van Karel de Stoute zien. Aan de hand hiervan vertelt hij over de geportretteerde en over een bijzonder stukje geschiedenis van Gelderland.

Mini College #3 | De Indonesische rebellenleider Christina Martha

Onze wetenschappelijke onderzoeker vertelt het verhaal over de Indonesische rebellenleider Christina Martha. Museum Arnhem heeft twee eigentijdse portretten van deze nationale heldin.

Mini College #2 | Plank met prent 

“He, is dat nou een schilderij? Ja, dat is een schilderij! Het schilderij ziet eruit als een plank met een prentje erop gespijkerd. Met een deftig Frans woord heet dit: Trompe- l’oeil.” Deze aflevering vertelt onze wetenschappelijk onderzoeker Jochem over ‘Plank met prent’ van Willem van Nijmegen uit 1680.

Mini College #1 | Een onverwacht verhaal over Ernst Stuven 

Onze collega wetenschappelijk onderzoeker Jochem van Eijsden mag het spits afbijten met dit onverwachte verhaal over schilder Ernst Stuven

Bekijk onze hele collectie hier

#MuseumArnhemThuis #minicollege

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.