Locatie: Stadspark Hoogte 80, Zaslaan, 6823 CL te Arnhem
Prijs: Gratis

Museum Arnhem op Hoogte 80

Het laatste weekend van mei vindt Hoogte80 festival plaats en Museum Arnhem is present. Wij nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen voor de nodige dosis kunst en creativiteit. Voor de bereikbaarheid van het Hoogte80 Festival, klik hier

We presenteren twee videowerken van de Nederlandse hedendaagse kunstenaar Melanie Bonajo. De hoofdpersonen in haar video’s zijn op zoek naar rituelen en een andere relatie tot de natuur. Speelsheid en humor zijn terugkerende elementen in haar werk.

Danscollectief Arnhemse Meisjes neemt de video Night Soil - Nocturnal Gardening als uitgangspunt voor hun nieuwste performance see me notice you’ en neemt het publiek drie keer per dag mee de natuur in.

En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag! De hele dag door kun je deelnemen aan de inloopworkshops waarin je deel kunt nemen aan de danstutorial én een natuurworkshop.

Een wereld vol kunst

Voor de gelegenheid pakt het museum groots uit: met drie onderdelen word je als bezoeker ondergedompeld in de wereld van natuur, rituelen en dans. Een interdisciplinair programma met video, dans en workshops die alternatieve manieren van leven voorstellen en je offline meenemen op de Geitenbult.

Video’s: Melanie Bonajo’s trilogie Night Soil

In het foto- en videowerk van Melanie Bonajo worden bijzondere situaties uitgelicht waarin mensfiguren in onalledaagse situaties worden geënsceneerd. Speelsheid en humor zijn terugkerende elementen. In haar werk zet Bonajo eigenzinnige paden uit die ons confronteren met onze behoeften aan orde, regelmaat in een door kapitaal gedreven wereld.

De video’s zijn de hele dag te zien in de container op ons terrein!

12:00-20:00 Video Night Soil - Nocturnal Gardening (2016)
Verhalen van vrouwen die een tegenwicht bieden aan onze huidige voedselindustrie en consumptiemaatschappij.
HD one-channel colour video with sound, 49:47 minutes, Courtesy the artist & AKINCI

nocturnal garden

20:00-22:00 Video Night Soil - Economy of Love (2015)
Deze video portretteert een groep ‘spirituele’ sekswerkers in Brooklyn, New York.
HD one-channel colour video with sound, 32:46 minutes, Collectie Museum Arnhem

nightsoil

Dans: Arnhemse Meisjes dansen see me notice you’
Arnhemse Meisjes is een Arnhems danscollectief bestaande uit 6 dansers die in Arnhem wonen en aan ArtEZ hebben gestudeerd. Voor hun nieuwste locatievoorstelling ‘see me notice you’ laten de Arnhemse Meisjes zich inspireren door de video Night Soil - Nocturnal Gardening (2016) van kunstenaar Melanie Bonajo. Hoe en waarom zoeken mensen naar contact? Welke sociale rituelen ontstaan hierdoor? Zij nemen het publiek mee op een reis vol humor, herkenning en speelsheid over een alledaags, maar actueel onderwerp.

'see me notice you' gaat over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Via dans en muziek maken de Arnhemse Meisjes en muzikante Rosine Langbroek gedurfd en ongedwongen offline-contact, zoeken de grenzen op met alle ongemakkelijkheden van dien en weten de kijker te raken met hun gelaagde lichtvoetigheid.

De dansvoorstelling speelt drie keer per dag en is gratis te bezoeken. Verzamel je 10 minuten voor aanvangstijd bij onze tent. Je wordt dan meegenomen naar de plek waar de Arnhemse Meisjes gaan dansen.

Tijden voorstellingen: do t/m zo
15:00, 17:00 en om 20:00 uur

Arnhemse meisjes

Museum Arnhem inloopworkshops

Schuif aan! Alles staat in het teken van rituelen en de relatie tot de natuur. De hele dag door kun je deelnemen aan twee inloopworkshops. Doe mee en leer nieuwe dansmoves of schuif aan; maak je eigen object en wordt één met de natuur.

Gratis inloopworkshops van 13:00-18:00uur – doorlopend.

Hoofdbeeld: Still uit de videowerken van Melanie Bonajo. Courtesy the artist & AKINCI

De locatievoorstelling 'see me notice you' wordt ondersteund door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG Cultuur Fonds & Triodos Foundation. Met speciale dank aan Productiehuis De Nieuwe Oost.

De video Video Night Soil - Nocturnal Gardening (2016) kunnen we laten zien met dank aan de kunstenaar Melanie Bonajo & AKINCI.