Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20 Arnhem
Prijs: Vanaf €2,50

Geannuleerd | Museum Arnhem Café | Is feminisme noodzakelijk?

Museum Arnhem Café | Geannuleerd

Wegens ziekte van de hoofdspreker Alicia Framis hebben we helaas moeten besluiten het Museum Arnhem Café van vanavond 2 mei te annuleren.

Voor bezoekers die nog wel willen komen of voor wie dit bericht niet op tijd komt openen we gratis de deuren van De Kerk met een rondleiding door de tentoonstelling Your Voice Matters van curator Mirjam Westen. We verzamelen vanavond om 20:00 uur bij de ingang van De Kerk, Walburgisplein 1 voor de rondleiding. Voor vragen kunt u bellen naar: 06 2394 9865.

annuleringsbeeld_DEF.jpg

Loop opgeladen en geïnspireerd de deur weer uit. We trappen af met een Café avond waarin we met een kritische blik reflecteren op feminisme in de kunst van nu. Is feminisme nog noodzakelijk? Sprekers zijn onder anderen de kunstenaars Alicia Framis, Christine Ayo en Wafae Ahalouch el Keriasti. Schrijver en columniste Harriet Duurvoort modereert de avond.

Your Voice Matters

Curator Mirjam Westen neemt je om te beginnen mee door de feministische kunst uit de geschiedenis om daarna met de sprekers dieper in te gaan op het thema: hoe verhouden kunstenaars zich in hun werk tot vraagstukken als genderongelijkheid en racisme in de samenleving? De kunstenaars vertellen vanuit een geëngageerde visie over hun werk en reageren op vraagstukken als seksueel geweld, rollenpatronen, uitsluiting en migratie. De kunstenaars die spreken maken deel uit van de tentoonstelling Your Voice Matters die t/m 12 mei te zien is in De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem.

 

Wie is wie

Alicia Framis
Alicia Framis creëert onverwachte ontmoetingen en ervaringen. Haar installaties en videowerken zijn te herleiden tot één vraagstuk: onze verhouding tot de ander, tot de medemens en tot de wereld om ons heen. Framis biedt in haar ontwerpen oplossingen voor bijvoorbeeld eenzaamheid, thuisloosheid en seksuele intimidatie. Naast haar kunstenaarspraktijk is zij tevens directeur van het programma The Commoners’ Society van het Sandberg Instituut.

Wafae Ahalouch el Keriasti
Kan men zich onttrekken aan clichés? Wafae Ahalouch laat zich in haar werk onder andere inspireren door de beeldtaal van het circus: het spel van verleiding en verblinding. Door bepaalde clichés over vrouwelijkheid en mannelijkheid uit te vergroten stelt de kunstenares gevestigde waardenpatronen en machtsverhoudingen in de samenleving ter discussie. Haar strip- en soms sprookjesachtig handschrift laat ze samengaan met beelden die afkomstig zijn uit een harde realiteit.

Christine Ayo
Christine Ayo onderzoekt machtsstructuren waarmee ongelijke man-vrouw verhoudingen en geweld in stand worden gehouden. Nagedachtenis, herinnering en verlies staan centraal in haar project Voicing Entebbe. Zij stelt hiermee het bagatelliseren van seksueel geweld aan de kaak. Door haar multidisciplinaire visie bij problemen als geweld tegen vrouwen en verborgen koloniale geschiedenis wordt de scheidslijn tussen publiek en kunst vervaagd.

Harriet Duurvoort
Harriet Duurvoort is een veelzijdige, gedreven journalist en ondernemer op het gebied van media en cultuur. Zij is columnist voor de Volkskrant en legt momenteel de laatste hand aan haar eerste literaire werk. Daarnaast is zij als ‘de multiculturele coach’ actief als adviseur op het gebied van diversiteit. Een allrounder met verschillende specialismen.  Tijdens het Museum Arnhem Café modereert Harriet de avond vanuit haar diverse visies en specialismen.

Mirjam Westen
Mirjam Westen werkt als conservator hedendaagse kunst bij Museum Arnhem. In haar tentoonstellingen en publicaties vormt kunst in relatie tot maatschappelijke vraagstukken, gender en global art een rode draad. “Ik ben ervan overtuigd dat de verbeeldingskracht van kunstenaars tegelijkertijd politiek en artistiek kan zijn. Mijn motto: een museum is geen doorgeefluik; door te kiezen voor bepaalde thema’s werkt het museum als een katalysator, dat aan de hand van de beeldende kunst zaken aankaart en reflectie en discussie stimuleert. Daarover in gesprek gaan met kunstenaars en andere geïnteresseerden is enorm inspirerend en verrijkend.”


Praktisch

Datum: 2 mei 2019
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20, Arnhem

19:30 Inloop
20:00-22:00 Programma
22:00-23:00 Borrel

Prijs: normaal €5,- | kunstenaars €2,50
Tickets aan de deur

Let op: voertaal Engels en Nederlands

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.