Locatie: FOCUS Filmtheater, Audrey Hepburnplein 1, 6811 EH Arnhem
Prijs: Verkrijgbaar via focusarnhem.nl of aan de kassa vanaf € 5,-

Media Kunst Festival Arnhem

Museum Arnhem presenteert in samenwerking met Filmtheater FOCUS het Media Kunst Festival Arnhem, waarbij een selectie van mediakunstwerken uit Nederland uit de afgelopen decennia wordt getoond. Een dag vol videowerken en presentaties van kunstenaars die hun eigen werk toelichten. Sprekers zijn kunstenaars Jeroen Eisinga, Lydia Schouten, Barbara Visser en Julika Rudelius. De dag is opgedeeld in vier blokken, elk met een overkoepelend thema.

In november 2019 verschijnt het boek ‘A Critical History of Media Art in the Netherlands: Platforms, Policies, Technologies’ onder redactie van Sanneke Huisman en Marga van Mechelen. In het boek spelen kunstenaars die hun opleiding volgden aan ArtEZ, en werken uit de collectie van Museum Arnhem, een aanzienlijke rol. Conservator hedendaagse kunst van Museum Arnhem Mirjam Westen licht het belang van het boek toe.

Entreeprijzen

Toegangsprijs per blok is € 7,50 (met F-pas, studentenpas/ vriendenpas Museum Arnhem € 5,-). Een passe-partout kost € 20,- (alleen verkrijgbaar aan de dagkassa bij FOCUS, met F-pas, studentenpas/ vriendenpas Museum Arnhem € 15,-). 

Programma & tickets

  • Blok 1 van 11.00 tot 13.00 uur met Jeroen Eisinga over performatieve mediakunst, registratie van performances, bodyart. Klik hier voor tickets. 
  • Blok 2 van 14.00 tot 16.00 uur met Lydia Schouten over over mediakunst die een kritische reflectie biedt op de maatschappelijke positie van de vrouw vanuit een feministisch perspectief, waarbij lichamelijkheid en seksualiteit een grote rol spelen. Klik hier voor tickets. 
  • Blok 3 van 16.30 tot 18.30 uur met Julika Rudelius. In Blok 3 staan werken centraal die zich verhouden tot mens & maatschappij, waarbij er sprake is van een narratief en een relatie met speelfilms. Klik hier voor tickets. 
  • Boekpresentatie van 19.30 tot 20.00 uur. Het boek ‘A Critical History of Media Art in the Netherlands: Platforms, Policies, Technologies’ wordt door Marga van Mechelen overhandigd aan Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem. Vervolgens zal Mirjam Westen, curator hedendaagse kunst van Museum Arnhem, kort ingaan op de betekenis van het onderzoek van Marga en het boek, ook in relatie tot Museum Arnhem.
  • Blok 4 van 19.50 tot 21.50 uur met Barbara Visser over mens en maatschappij met de nadruk op politiek en/of maatschappelijk engagement. Klik hier voor tickets. 

In de foyer van FOCUS worden de hele dag werken in een loop vertoond met als overkoepelend thema het experimenteren met de specifieke eigenschappen van video als nieuw medium met een nieuwe beeldtaal.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.