Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Locatie: Thuis
Prijs: Gratis te bekijken

Maak Kunst met Kinderdirecteur Doutsen

Onze kinderdirecteur Doutsen Wierda (10) neemt elke week een duik in onze museumcollectie en bedenkt daarbij een leuke doe-opdracht, met materialen die (bijna) iedereen in huis heeft. Ook vertelt ze hoe ze deze bijzondere tijd beleeft.

Maak Kunst met Kinderdirecteur Doutsen | Afl. 4 Sieraden maken

In de laatste vlog uit deze serie neemt Doutsen een duik in de sieradencollectie en laat ze zien hoe jij sieraden kunt maken van een bijzonder materiaal: spaghetti. Hoe dat moet? Bekijk de vlog! En weet jij het antwoord op het raadsel?

Maak Kunst met Kinderdirecteur Doutsen | Afl. 3 Videokunst

Deze keer laat Doutsen zien hoe jij in de meivakantie met huis-tuin-en-keukenspullen en een beetje fantasie een videokunstwerk kunt maken. Ze laat zich inspireren door Hans Op de Beeck. Hij maakt video’s die dromerig, rustgevend én spannend zijn! Wil je de hele video van Hans bekijken? Dat kan hier.

Maak Kunst met Kinderdirecteur Doutsen | Afl. 2 Zelfportret maken

De collectie van Museum Arnhem bestaat uit veel zelfportretten, daarom maakt Doutsen in deze tweede vlog er zelf een! Voor de doe-opdracht heb je alleen maar een whiteboard- of raamstift nodig. Ook kun je de doe-opdracht samen met een vriend of vriendin doen.

Maak Kunst met Kinderdirecteur Doutsen | Afl. 1 Steen schilderen

In deze eerste vlog laat Doutsen zich inspireren door de patronen op de objecten van de Arnhemsche Fayencefabriek. Wist jij dat je met een satéprikker, verf en een steen hele mooie dingen kunt maken? Ga zelf aan de slag!