Locatie: Startplek: De Kerk, Sint Walburgisplein 1, Arnhem
Prijs: Gratis toegang

Klimaatmars Arnhem (Global Climate Strike)

Op 27 september organiseert Museum Arnhem om 14:00 de Klimaatmars Arnhem in het kader van de Global Climate Strike, in de week van 20-27 september waarin wereldwijd aandacht is voor de huidige klimaatproblematiek. Meld je hier aan voor het officiële Facebook-event

Waarom?
Wereldwijd gaan tijdens de Global Climate Strike mensen de straat op om te protesteren voor klimaatrechtvaardigheid. Het klimaatakkoord gaat nog niet ver genoeg, is nog niet eerlijk genoeg en de Nederlandse Staat respecteert het vonnis in de Urgenda Klimaatzaak niet.

Klimaatproblematiek is op dit moment een zeer actueel thema voor Museum Arnhem, omdat wij op dit moment de tentoonstelling Stormy Weather presenteren in De Kerk, over klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid.

Voel jij je aangesproken? Iedereen is welkom om aan te sluiten. Jong en oud. Deel dit evenement daarom met je vrienden, samen maken we deze mars groot.

Event

14:00 – 15:00: Workshop banners maken op het plein voor De Kerk met hulp van Loesje en vormgever Dana Dijkgraaf. Neem zelf een stuk karton of oud laken mee, wij zorgen voor de rest! Daarnaast kun je gratis de tentoonstelling Stormy Weather over klimaatverandering bezoeken.

15:00 – 15:45: Klimaatmars door Arnhem onder leiding van Klimaatzuster. De Klimaatmars eindigt met een inspirerende speech van Jan van de Venis, juridisch adviseur voor talloze internationale organisaties, ngo’s en overheden op het gebied van mensenrechten en milieu en waarnemend Ombudspersoon Toekomstige Generaties.

Startlocatie: De Kerk, Sint Walburgisplein 1 in Arnhem

Deelname aan de workshop en het bezoek van de tentoonstelling tijdens dit evenement is gratis!

Met dank aan: Klimaatverbond - Klimaatzuster - Arnhem Klimaatbestendig - Groene Vos Arnhem

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.