Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Locatie: Thuis
Prijs: Gratis toegankelijk voor iedereen

Kleurplaten van kunstenaars

Speciaal voor het Museum Arnhem Thuisprogramma hebben zes kunstenaars een kleurplaat ontworpen. Iedere week komt er een nieuwe kleurplaat online hier op onze website. Download de PDF, even printen en tekenen maar! 

3. Gerda Ten Thije

Deze tekening getiteld ‘Houtsingels’ is van kunstenaar Gerda Ten Thije. Download de kleurplaat hier! De tekening is in potlood gemaakt gecombineerd met stempels die Gerda veel gebruikt in haar werk. Kleur ‘m in en stuur ons het resultaat!

Gerda is een Arnhemse kunstenaar. Gerda schildert hoofdzakelijk natuur en landschap maar ze kiest niet voor de geijkte landschappen en de schoonheid daarvan. Ze onderzoekt de relatie tussen natuur en cultuur. De natuur lijkt soms te overwoekeren, een andere keer is zij stil als een rode zonsondergang.
Kleurplaat #3 - Gerda Ten Thije

2. Jelle Slof 

Deze week de Doe-het-zelf kleurplaat van kunstenaar Jelle Slof. Download de kleurplaat hier! 

Jelle: “Rond 1970 was een piek voor de Doe-Het-Zelf cultuur, overdadig geïllustreerde Doe-Het-Zelf boeken stonden bij velen in de kast. 50 jaar later is er een nieuwe piek in zelfredzaamheid via het internet. Leuk of niet, deze situatie verplicht ons om vindingrijk te zijn en een aantal dingen weer zelf te gaan doen. Persoonlijk vermaak ik me enorm hiermee. Zelf noem ik het: craftmanship cosplay."

Jelle Slof kleurplaat

1. Vanessa Jane Phaff

De eerste kleurplaat is van de kunstenaar Vanessa Jane Phaff, van wie wij ook een aantal werken in de collectie hebben. Ze maakte een kleurplaat met een detail uit eerder werk: New Game (2019).

Download de kleurplaat hier! 

Vanessa Jane Phaff op A4 v1.jpg

Wij zijn benieuwd naar jouw tekenkunsten. Deel een foto van jouw kleurplaat met ons met jouw naam + de hashtag #museumarnhemkleurt. Dit kan via onze social kanalen of via info@museumarnhem.nl. 

Veel tekenplezier! 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.