Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Locatie: Thuis
Prijs: Gratis toegankelijk voor iedereen

Kleurplaten van kunstenaars

Speciaal voor het Museum Arnhem Thuisprogramma hebben zes kunstenaars een kleurplaat ontworpen. Iedere week komt er een nieuwe kleurplaat online hier op onze website. Download de PDF, even printen en tekenen maar! 

6. Bas Kosters 

De laatste kleurplaat die speciaal voor het Museum Arnhem is gemaakt is van kunstenaar en modeontwerper Bas Kosters. We kennen Bas voornamelijk van zijn werk uit de modewereld. Maar wist je dat Bas ook geweldige tekeningen maakt?

Met deze tekening genaamd ‘2020 Worst day’ sluiten we de tekeningenreeks af. Kleur jij ‘m net zo uitgesproken kleurrijk in als Bas zou doen? Wij zijn benieuwd! Download hier de PDF, even printen en tekenen maar! 

Bas Kosters op A4.jpg

5. Erik Mattijssen

Erik vervaardigt kleurrijke interieurs en stillevens op papier in potlood, pastelkrijt en gouache. De interieurs hebben een tijdloos, sfeervol, maar ook enigszins vervreemdend karakter. Speciaal voor het Museum Arnhem Thuisprogramma heeft Erik deze kleurplaat getiteld 'In Heaven' ontworpen. Download de tekening hier.

Erik: "Het is een mix geworden van delen uit mijn eerdere werk 'kruidenierszaak' en daaraan heb ik de de zwevende man toegevoegd die in een ander werk bovenin de keuken hangt. Vandaar de titel." Beide werken zijn in het echt te zien in het Valkhof Museum vanaf 21 juni.

Erik

4. Mirka Farabegoli

Deze tekening getiteld ‘Berenjacht’ is van kunstenaar Mirka Farabegoli. Download de kleurplaat hier. Mirka is een Arnhemse kunstenaar. Haar werk is een uitbundig feest en een daadkrachtige vermenging van het bovennatuurlijke met gewone, banale zaken. Ze is nieuwsgierig en laat zich inspireren door een nieuwe omgeving. Uit die nieuwsgierigheid is deze tekening geboren.

Mirka: “Ik vond het toepasselijk omdat er nu met Corona in veel steden een berenjacht is voor kinderen en er tegelijkertijd ook in het nieuws meerdere berichten zijn over beren in het wild in Europa. Ik hoop dat mensen de plaat inkleuren en dan evt. in het raam hangen!”

Mirka
3. Gerda Ten Thije

Deze tekening getiteld ‘Houtsingels’ is van kunstenaar Gerda Ten Thije. Download de kleurplaat hier! De tekening is in potlood gemaakt gecombineerd met stempels die Gerda veel gebruikt in haar werk. Kleur ‘m in en stuur ons het resultaat!

Gerda is een Arnhemse kunstenaar. Gerda schildert hoofdzakelijk natuur en landschap maar ze kiest niet voor de geijkte landschappen en de schoonheid daarvan. Ze onderzoekt de relatie tussen natuur en cultuur. De natuur lijkt soms te overwoekeren, een andere keer is zij stil als een rode zonsondergang.
Kleurplaat #3 - Gerda Ten Thije

2. Jelle Slof 

Deze week de Doe-het-zelf kleurplaat van kunstenaar Jelle Slof. Download de kleurplaat hier! 

Jelle: “Rond 1970 was een piek voor de Doe-Het-Zelf cultuur, overdadig geïllustreerde Doe-Het-Zelf boeken stonden bij velen in de kast. 50 jaar later is er een nieuwe piek in zelfredzaamheid via het internet. Leuk of niet, deze situatie verplicht ons om vindingrijk te zijn en een aantal dingen weer zelf te gaan doen. Persoonlijk vermaak ik me enorm hiermee. Zelf noem ik het: craftmanship cosplay."

Jelle Slof kleurplaat

1. Vanessa Jane Phaff

De eerste kleurplaat is van de kunstenaar Vanessa Jane Phaff, van wie wij ook een aantal werken in de collectie hebben. Ze maakte een kleurplaat met een detail uit eerder werk: New Game (2019).

Download de kleurplaat hier! 

Vanessa Jane Phaff op A4 v1.jpg

Wij zijn benieuwd naar jouw tekenkunsten. Deel een foto van jouw kleurplaat met ons met jouw naam + de hashtag #museumarnhemkleurt. Dit kan via onze social kanalen of via info@museumarnhem.nl. 

Veel tekenplezier! 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.