Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Locatie: Thuis
Prijs: Gratis te bekijken

City Life kunstenaars video's

Curator Manon Braat neemt je mee naar de verhalen achter de kunstwerken in de tentoonstelling City Life, die zij samengesteld heeft. Internationale kunstenaars verbeelden uiteenlopende aspecten van en perspectieven op leven en overleven in de steeds groter wordende steden. De verhalen van de kunstenaars achter hun werken verschijnen in deze online videoserie. 

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont momenteel in een stad. In City Life worden verschillende aspecten van leven, overleven en functioneren in de al maar uitdijende stad belicht. Aspecten die voor iedereen herkenbaar zijn en die in grote en kleine steden in meer of mindere maten aan de orde zijn. Treinen en metro’s raken overvol, wegen slippen dicht, groen gebieden worden volgebouwd: we zitten elkaar almaar dichter op de huid. 

CITY LIFE VIDEO #4 | Het introverte volk van Mirthe Dokter 

Kunstenaar Mirthe Dokter maakt een wel heel bijzonder werk in De Kerk. Haar ‘Het Volk der Introverten’ is een groeiend beeldend kunstwerk. Het publiek wordt gevraagd mee te bouwen aan het werk door hoofdjes te kleien die naar binnen kijken.


CITY LIFE #3 | De bijzondere foto's van Martin Roemers 

In deze video vertelt de Nederlandse kunstenaar en fotograaf Martin Roemers over zijn fotoserie getiteld Metropolis. In de tentoonstelling City Life zijn vier foto's uit zijn reeks te zien. Roemers vestigt in zijn werk de aandacht op het almaar krimpende aantal vierkante meters per persoon en de pogingen van mensen om zich openbare plekken toe te eigenen die van iedereen en niemand zijn.

CITY LIFE #2 | Su Tomesen & de creativiteit van 'Street vendors'

In Street vendors toont Su Tomesen persoonlijke verhalen van mensen die als straatverkoper in hun levensonderhoud proberen te voorzien in vier steden op vier verschillende continenten. 24 uur van hun leven is vastgelegd in dertig minuten video. 

CITY LIFE #1 | Susanne Khalil Yusef en haar werk 'Handala's'

Susanne Khalil Yusef maakte een nieuw werk voor City Life. Khalil Yusef's Palestijnse achtergrond speelt een prominente rol in haar werk. Ze identificeert zich sterk met de tekening van het tienjarige jongetje genaamd Handala, gemaakt door de Palestijnse cartoonist Naji al-Ali.

Houd deze pagina in de gaten voor meer video's of abonneer je op ons YouTube-kanaal

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.