Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Locatie: Online evenement
Prijs: Gratis te bekijken

CITY CINEMA

Museum Arnhem en architectuurcentrum CASA presenteren in samenwerking met Kloosterkino CITY CINEMA, een serie van korte animatiefilms over samenleven in de stad. Aanleiding hiervoor is zowel de expositie City Life. Mensen en de Urbane Realiteit als het CASA-jaarthema De Gedeelde Stad. 

CITY CINEMA | #3 Balcony 

Een zonovergoten drukkende zomerdag in een monotone buitenwijk leidt tot een alternatieve balkonaria. Wat deze collectieve catharsis veroorzaakt is niet geheel duidelijk, maar wel heel herkenbaar voor ons in deze tijd. Is het een uiting van een collectief gevoelde pijn of een schreeuw om verbinding? 

Credits film: Balcony / dir. David Dell'Edera / HU / 2016 / 6’

CITY CINEMA | #2 Tango

Bijzondere klassieker, deze Poolse Oscarwinnaar uit begin jaren tachtig. Mensen verschijnen op ritmische wijze in dezelfde ruimte in een huis en voeren dagelijkse rituelen uit. Oogt wat gedateerd, maar zeer actueel: tekenend voor hoe we in de stad met steeds meer mensen dicht opeen leven zonder oog voor elkaar te hebben. Let op: sexpliciet! 

Videocredits: Tango / dir. Zbigniew Rybczyński / PL / 1980 / 8’

CITY CINEMA | #1 Ghost Cell

In ''Ghost Cell'' is de stad als organisme een bekende metafoor; deze duistere Franse animatie toont Parijs als een lichaam met bloedbanen en cellen. Post-apocalyptisch en poëtisch tegelijkertijd, zeker in deze tijd. Een schitterende spookstad vol mensen verbonden met elkaar door spinrag. 

Credits film: Ghost Cell / dir. Antoine Delacharlery / FR / 2015 / 6’.

Iedere week om 12.00 uur trakteren we je op een shot animated short! Over drukte, chaos, vervreemding en verveling, maar ook over schoonheid, verlangen en verbinding. Want uiteindelijk is de stad dat wat al zijn bewoners met elkaar delen.

#MuseumArnhem #CASA #Kloosterkino #CityCinema #CASAcinema #Animations #Arnhem

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.