Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Locatie: Thuis
Prijs: Gratis, maar zorg zelf voor een stuk klei

Online boetseersessie Facebook Live

Kunstenaar Mirthe Dokter maakt een groot introvert volk van klei. Samen met jou! Bekijk hier de livestream terug van de sessie met Mirthe die live op Facebook werd uitgezonden. 

Beeldend kunstenaar en theatermaker Mirthe Dokter maakt een groot introvert volk tijdens de tentoonstelling City Life. Zij nodigt mensen uit om samen hoofdjes te kleien. De gekleide hoofdjes worden onderdeel van de tentoonstelling. Hiermee wil Mirthe de zichtbaarheid van ‘de ongeziene mens’ in de samenleving vergroten. 

Wat heb je nodig?
• Kleding die een beetje vies mag worden (schort, oud shirt)
• Telefoon of laptop
• Rustige plek in huis, we kleien in stilte
• Voor goede boetseer klei: Klik hier
• Bakje water met een doekje
• Aantal puntige voorwerpen (lepel, bot mes, satéprikker, eetstokje etc.)
• Placemat/theedoek voor op tafel

Download hier het stappenplan. 

Kunstenaar Mirthe Dokter: ''Juist nu we vanuit onze ramen naar de wereld kijken en op een andere manier de dag beleven, zijn we ineens meer op onszelf aangewezen. Dat geeft tijd om naar binnen te kijken. We zíjn ‘Het Volk der Introverten’. Nu is het juiste moment samen dit gevoel te onderzoeken. Om het te onthouden en het te kunnen delen. Tijdens de boetseersessie zijn we op afstand van elkaar even gezamenlijk introvert. Met klei als troost in de handen bouwen we samen aan het 'Volk der Introverten'.''

Als De Kerk weer geopend is voor publiek kun je je hoofdje daar inleveren, zodat het onderdeel wordt van het Volk der Introverten en in de tentoonstelling City Life terecht komt. Download hier het geboorteregister. 

Lees hier het artikel in De Gelderlander over het project van Mirthe Dokter.

Wil je zien hoe het 'Volk der Introverten' nu aan het groeien is?  Mirthe houdt een online expositie bij! Klik hier om de groeiende expositie in de gaten te houden. 

Hoofdje 1 Hoofdje 3

Twee resultaten van deelnemers aan de sessie. 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.