Locatie: Rijnkade Arnhem (bij de waterval)
Prijs: Gratis

Biënnale Gelderland - SUBMERGE Performance Rob Sweere

Ervaar het stromend water van de Sint Jansbeek. Na 156 jaar verdwenen te zijn geweest, stroomt de beek weer door het centrum van Arnhem. Tijdens deze middag nodigt kunstenaar Rob Sweere je uit om plaats te nemen in zijn installatie en wordt je onder de waterval op de Rijnkade geschoven, precies daar waar de beek de Rijn instroomt. Ervaar op die manier de kracht van het ondergedompeld zijn in de Sint Jansbeek.

De Sint-Jansbeek is een beek door Arnhem, die ontspringt op landgoed Zijpendaal en vervolgens door Sonsbeek en de binnenstad de rivier de Rijn uitstroomt. Tijdens de Biënnale Gelderland meanderen de kunstwerken rond de beek in de binnenstad.

Rob Sweere is bekend van zijn performances waarmee deelnemers de wereld om zich heen op een intense manier ervaren. Bewustwording van de wereld om ons heen, van de immense natuur of zelfs van het onmetelijke universum, maakt dat we onszelf leren kennen.

Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Prijs: gratis
Locatie: Rijnkade Arnhem (bij de waterval)

Iedereen is welkom op deze zaterdagmiddag. Het kunstwerk kan één voor één betreden worden. En geen zorgen, je wordt niet nat!

Deze activiteit is onderdeel van het activiteitenprogramma rondom Biënnale Gelderland 2019. In deze bijzondere editie van de Biënnale Gelderland staat de complexe relatie tussen mens en natuur centraal. Bij de activiteiten is beperkt plek. Kijk voor aanmelden, meer informatie en alle andere activiteiten op www.biennalegelderland.nl.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.