Stormy Weather - Klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid

Museum Arnhem presenteert tot en met 13 oktober de tentoonstelling Stormy Weather: klimaatverandering & sociale rechtvaardigheid. Internationale kunstenaars reflecteren op de huidige klimaatproblematiek in relatie tot de machtsongelijkheid op de wereld, nu en in het verleden. De kunstwerken maken duidelijk dat bij het tegengaan van klimaatverandering bovenal een eerlijkere sociale en politieke organisatie van de samenleving nodig is. De tentoonstelling is te zien in de tijdelijke presentatieruimte De Kerk aan Sint Walburgisplein 1 in Arnhem.

Arnhemse Makers

Vanaf 5 februari selecteert Museum Arnhem maandelijks een Arnhemse kunstenaar die vertelt over zijn verbinding met de stad en het museum. Het werk van deze kunstenaar wordt tentoongesteld in een pop-up presentatieruimte in het Erfgoedcentrum in Rozet. Op deze manier biedt het museum Arnhemse makers een podium in hun eigen stad. Tot en met 26 augustus is het werk van de Arnhemse kunstenares Mirka Farabegoli te zien. 


Collectie op reis

Museum Arnhem vernieuwt! Daarom is het museum momenteel tijdelijk gesloten. Hoogtepunten uit onze collectie hoef je niet te missen. De collectie is op reis en gaat het hele jaar door uit logeren bij verschillende musea. Ontdek waar jouw favoriete kunstwerk uit onze collectie momenteel te zien is.

Verwacht

Museum Arnhem in de Eusebiuskerk

De Eusebiuskerk vormt in september en oktober het decor voor twee indrukwekkende exposities ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. Met het project De Mix ‘Stilte’ vertaalt de Arnhemse fotograaf Suzanne Valkenburg foto’s van het historische Arnhem naar het hier en nu. De historische foto’s zijn van Pieter de Booys, die de stad tijdens de evacuatie van Arnhem vastgelegde en de jaren erna, waarin het gewone leven weer op gang kwam. De Mix ‘Stilte’ is een project van Stichting Beeldmix en Museum Arnhem in samenwerking met de Eusebiuskerk Arnhem. Een omvangrijke video-installatie ‘Unending Lightning’ van de Spaanse kunstenares Cristina Lucas, vorig jaar aangekocht door Museum Arnhem, maakt alle luchtbombardementen inzichtelijk die er in de wereld gevoerd zijn – en nog steeds gevoerd worden – vanaf het eerste luchtbombardement in 1912. 

Biënnale Gelderland 2019

Vanaf 10 oktober start in Arnhem en Nijmegen de Biënnale Gelderland 2019. Met Seelenwanderung zoekt zij de grens tussen mens en natuur op, en de betekenis hiervan in de Gelderse kunst.  De Biënnale Gelderland is hét podium voor hedendaagse beeldende kunst in en vanuit Gelderland. Voor het eerst organiseren Museum Het Valkhof en Museum Arnhem de Biënnale samen, Productiehuis Plaatsmaken is als curator geselecteerd.

Body Control: Sieraden en mode op de grens van de mens

Museum Arnhem presenteert van 1 november tot en met 26 januari Body Control: sieraden en mode op de grens van de mens. Deze nieuwe tentoonstelling toont een verrassende combinatie van recent sieraad- en modeontwerp van meer dan 100 internationale vormgevers en kunstenaars. Body Control reageert op actuele maatschappelijke kwesties rondom de maakbaarheid en grenzen van het menselijk lichaam. De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem, vormt het decor voor meer dan 200 recente ontwerpen die ieder een eigen verhaal vertellen: herkenbaar, vervreemdend, innovatief en vaak controversieel. 

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.